≫ 

Navala na jedinu školu čija diploma nudi siguran posao: Na jedno mesto konkuriše 9 učenika!

Ovakva škola ne postoji na Balkanu, a prva slična je u Turskoj

  • 12

Vazduhoplovna akademija u Beogradu je najtraženija srednja škola u Srbiji, pošto u ovom, prvom upisnom roku na jedno mesto konkuriše čak devet đaka!

Osmaci danas odlaze na raspust: Posle slavlja čekaju ih 2 teške nedelje, a onda zasluženi odmor

Od septembra novi smerovi, i to nije sve! Ovo su sve novine za buduće srednjoškolce

Ovi fakulteti nisu mogli da prime sve zainteresovane kandidate, a sada ih studenti ZAOBILAZE U ŠIROKOM LUKU!

Pored savremenih uslova za učenje, jedan od glavnih razloga za veliko interesovanje maturanata leži u činjenici da svaki đak koji završi ovu školu momentalno dobija posao u zemlji ili u inostranstvu, pošto se diploma akademije priznaje u celoj Evropskoj uniji.

Najpopularniji smer je tehničar vazdušnog saobraćaja za bezbednost, kojoi omogućava đacima da se odmah po završetku školovanja zaposle kaoi obezbeđenje na aerodromu za platu od 100.000 dinara ili da odu u inostranstvo, gde se to plaća više hiljada evra mesečno.

Direktor Vazduhoplovne akademije Goran Cvijović rekao je za Informer da za upis ove škole ne treba dodatan prijemni ispit već samo lekarski pregled i da je granica prošle godine bila 91,75 bodova.

Foto: vakademija.edu.rs Foto: vakademija.edu.rs

- Vazduhoplovna akademija je jedina ovakva škola u Srbiji, a ono što je još bitnije je da smo ovlašćeni centar za školovanje Evropske agencije za bezbednost vazdušnog saobraćaja (EASA), što znači da đaci sa našom diplomom mogu da rade u svim zemljama Evropske unije. Takođe smo potpisali ugovore sa "Air Serbia", aerodromom "Nikola Tesla", Jat tehnikom i Ministarstvom odbrane, na osnovu kojih će svi naši đaci tamo imati praksu, a po završetku školovanja ove firme će svake godine zaposliti određen broj maturanata akademije. Tako je ove godine odmah po završetku školovanja, Jat tehnika zaposlila 20 đaka. Zato za školu i vlada toliko interesovanje, odnosno 9 đaka na jedno mesto - priča Cvijović.

Foto: vakademija.edu.rs Foto: vakademija.edu.rs

Pored đaka iz Srbije, na 192 mesta u ovoj školi navalili su i svršeni osnovci iz Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, kao i ostatka regiona.

- Ovakva škola ne postoji na Balkanu, a prva slična je u Turskoj. Od Istanbula do Beča smo samo mi - objašnjava Cvijović.

Datum polaganja male mature za ovu godinu je 14. jun.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brana

    13. jun 2017 | 09:14

    Ma tako je!!!Skolujte crnogirce,makedonce i po mogucstvu hrvate i siptare,sve one koji ce da vas kupe za par stotina evra ali zato nasu decu,decu slepaca Srba ostavite po strani pa neka sutra budu dobre sluge tim istim ucenicima iz nama omiljenih republika koje cete upisati!Ovaj sistem proizvodi bedu,siromastvo i glupost,treba da nas nema!!!

  • Ilke

    13. jun 2017 | 09:58

    Naravno da ce makedoncinja, crnogorcine... da upisuju za dzabaka i da nasoj deci zauzmu mesta. Naplati im skolarinu i to debelo(jer su stranci) pa da vidis kako ce da ih nema na upisu. Mi smo stranci gde god da odemo, a oni su nam bratski narodi pa se kod nas svrckaju kako im volja

  • Ma

    13. jun 2017 | 10:44

    Ovo je lepa vest. Ono što nije lepo u ovoj vesti je što deca iz drugih država ravnopravano konkurišu sa decom iz Srbije za ovu školu. Isto tako studenti iz stranih država kao što je CG zauzimaju mesta studentima iz unutrašnjosti Srbije što u domovima što na fakultetima. Naplatite im školarine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA