U planu nova igrališta, vrtić i Dom zdravlja na Voždovcu (FOTO)

Savić je naglasio da je u planu za sledeću godinu rekonstrukcija ili izgradnja još pet - šest igrališta, kao i izgradnja još jednog novog vrtića u naselju Braće Jerković, za koji Opština već pravi plan i projekat

  • 4

- Novoizgrađeno dečije igralište u Ulici Dragice Končar, u koje je uloženo oko devet miliona dinara, rezultat je dobre saradnje Opštine Voždovac sa Gradom Beogradom i JKP "Zelenilom Beograd", rekao je danas predsednik opštine Aleksandar Savić, koji je zajedno sa gradonačelnikom Sinišom Malim obišao igralište.

Savić je naglasio da je u planu za sledeću godinu rekonstrukcija ili izgradnja još pet - šest igrališta, kao i izgradnja još jednog novog vrtića u naselju Braće Jerković, za koji Opština već pravi plan i projekat.

- Na igralištu se nalaze novi rekviziti, postavljena je bezbedna podloga jer želimo da deca što više vremena provode napolju i da se druže. Važno je da budu u sigurnom i lepom okruženju. Tu je i deo za pezionere sa stolovima za šah. Sve to što je urađeno u ovom delu grada je lepa slika Bograda, jer nam je želja da u međublokovskim prostorima između zgrada napravimo zelene površine koje sugrađani mogu da koriste - rekao je gradonačelnik Siniša Mali i dodao da se nakon ušteda i vraćanja duga prethodne gradske vlasti može ulagati u nove projekte.

Foto: Promo

Zahvaljujući JKP "Zelenilo Beograd" i Gradu Beogradu, koji izlaze u susret predlozima i planovima Opštine kako da se uredi Voždovac, od maja 2014. godine do sada je uređeno 13 dečjih igrališta, tri sportska terena, šest teretana na otvorenom , kao i park kod skvera na Autokomandi.

Gradonačelnik Mali se zahvalio predsedniku opštine Voždovac Aleksandru Saviću na tome što se iz te opštine šalju inicijative i insistira na uređenju zelenih površina.

Foto: Promo

- Opština Voždovac je, preko Grada Beograda, obezbedila 60 miliona dinara za uređenje voždovačkih osnovnih škola u 2018. godini. Mi hoćemo našoj deci da stvorimo bolje uslove školovanja i za to imamo podršku, kako Grada, tako i Republike i predsednika Aleksandra Vučića koji insistira na obnovi škola i vrtića – rekao je Savić.

On je najavio da će na Banjici, gde živi oko 30.000 stanovnika, biti napravljen novi dom zdravlja i izrazio nadu da će radovi početi u januaru ili februaru naredne godine.

Foto: Promo

Događaju su prisustvovali i sekretarka za komunalne i stambene poslove Nina Jandrić i direktor JKP "Zelenilo Beograd" Slobodan Stanojević.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mima

    21. novembar 2017 | 17:07

    a pa ima jos gradova i dece u srbiji

  • Petar

    21. novembar 2017 | 16:29

    A sta je sa Stepom, sramota?! Napravljeno naselje bez pratece infrastrukture, zapoceli bivsi ali vi dovrsite inace cete da budete bivsi.

  • Lady

    21. novembar 2017 | 16:23

    Nikada, ali nikada nisam dete ostavila sama ni na sekund u kolima. Zivim na 3 .spratu bez lifta, i kada bih zaboravila nesto u stanu, vracala bih se sa sve nosiljkom za bebu i plakala usput kao kisa od napora i tezine, ali mi je glava bila mirna, a to nema cenu. U nekim situacijama, sekunda znaci zivot, od presudnog je znacaja, i nikada ne bih rizikovala nista kada je moje dete u pitanju. Ne mislim da je ova majka losa, ali ima dosta nepromisljenih roditelja, kojima je lakse da urade ovako nesto. Ne kazem da nesreca ne moze da se desi ma koliko pazili, i ne mozemo nikada dete da gledamo 24h svake sekunde bez skretanja pogleda, ali tamo gde mozemo da ga sacuvamo, ne treba izazivati, ostavljati ga bez ikakvog nadzora samog u kolima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA