Beograđani besni i razočarani u Black friday kupovinu: Varaju nas, ovo nije videlo popusta! Očekivali smo mnogo više (FOTO)

Što se igramo Amerikanaca kad ne znamo (ili ne smemo). Pojedini su i ranije izlazili sa posla, da bi došli do povoljne kupovine. Umesto toga, jedna kesa maksimalno je mogla da se vidi u Knez Mihailovoj po prolazniku

  • 33

Da je jučerašnji "Crni petak" za srpske kupce zasta bio crn što se tiče sniženja potvrđuju brojni građani koji su više nego razočarani dugo najavljivanim popustima od kojih na kraju, kako kažu, nije bilo ništa.

CRNI PETAK: Juče je počela šoping groznica u SAD, kreće bitka za najpovoljnije artikle

Iako smo svi navikli da nas "mame" sa čuvenim "akcija", "popust", "gratis", "povoljno", "u pola cene", od Crnog petka i dugo najavljivanih popusta smo očekivali više.

Prošli smo ulicama Beograda i pitali građane da li su išta kupili na dugo najavljivanom popustu za "crni petak".

- Ovo je sramota, danima odlažem kupovinu TV-a i čekam Crni petak i sniženje, a ono baš crno i jadno, ništa nije sniženo više od 10-20 odsto, na kraju nije bilo smisla da više čekam pa sam kupio televizor na navodnom sniženju, a u stvari to mu je i realna cena - rekao nam je Marko koji se pitao zbog čega glumimo Amerikance, kad ne umemo.

- Danim obilazim radnje sportske opreme, tražim patike koje sam planirala da kupim kada bude sniženje, jer i prodavačica mi je rekla da će u petak biti popusti i danas kad sam došla nema ni patika ni sniženja. One što sam htela niti su na sniženju, niti više ima mog broja, tako da sam poludela. Daju popust na samo par modela, to je čista prevara - rekla nam je vidno iznervirana devojka.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

ZAŠTO OVDE NE MOŽE JEDNOM GODIŠNJE DA BUDE POPUST KAKAV JE U SVETU?

- Svaki dan u Srbiji kad treba nešto da se kupi je crni petak u pravom smislu te reči. Mi ništa ne dobijamo kao normalan svet, pa ni popust, kao da smo građani grugog reda - kratko je prokomentarisala gospođa.

Za razliku od građana u Evropi koji imaju priliku da maltene svakodnevno pazare na rasprodajama, mi živimo u iluziji da smo ugrabili neki proizvod po znatno nižoj ceni ako je snižen i 20 odsto. A kako građani tvrde desi se da trgovci pre najavljivanog sniženja podignu cene, pa kada daju popust, to je u principu cena koja je i bila tokom cele godine.

-  Ma kavo sniženje, u Srbiji toga nema, to su gluposti! Vidite li vi ikog da Knezom nosi više od jedne kese, pa gde su te silne stvari što su ljudi kupili ako je već sve tako jeftino?! Kad je kod nas bio popust od 70 odsto, da ne govorim o većem sniženju kao u Evropi, daleko smo mi i od Evrope i od pravog sniženja - zaključio je mladić pomenuvši kolegu koji je ranije u petak izašao sa posla nadajući se da će pobediti u trci za željenim proizvodom.

Photo: Privatna arhiva/Facebook

Iz razloga što kod nas ne postoje prava sniženja građani se često odlučuju na jednodnevni odlazak u šoping centre u Beču, Minhenu i okolini. Najposećeniji su autleti, koji na jednom mestu nude veliki broj robnih marki različitih proizvođača, u startu su jeftiniji jer nude robu iz prethodne sezone a još kada se doda i naknadni popust za Novu godinu ili u ovom slučaju Crni petak, onda je to cena koju čak i prosečan srpski kupac može da plati.

- Letos smo bili u Grčkoj i otišli smo u autlet u blizini Atine. Neverovatno je kakvo sniženje imaju. Tom prilikom osim popusta imali su akciju da se na drugi proizvod dobije dodatnih 70 odsto popusta. Kupila sam kožne sandale za 30 evra i cipele koje su me s dodatnim sniženjem izašle samo 7 evra. Sin je za sebe uzeo kožne patike za 16 evra koje u Beogradu koštaju 80 evra "na sniženju" da ne pominjem kolika im je regularna cena. Tako da kod nas više ništa ne kupujem, jer ne verujem ni u kvalitet, ni u sniženje - rekla nam je gospođa Vera.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nacionalna organizacija potrošača Srbije objavila je na svom sajtu još pre godinu dana javni apel upozoravajući na to da je povećan broj prigovora na kvalitet proizvoda poznatih modnih svetskih brendova, što potvrđuje sumnje srpskih građana da ne dobijemo isti kvalitet kao građani u Evropi.

Osim kvaliteta izgleda da ne dobijamo ni popust koji se mesecima unapred najavljuje, pa se zaista postavlja pitanje kao što reče jedna gospođa da li smo građani drugog reda?

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    25. novembar 2017 | 18:19

    Daleko su nasi trgovci od evropskih i svetskih.oni se zadovoljavaju i zaradom od 10% a nasi bi hteli 200%,klosari obicni!!!

  • Ona

    25. novembar 2017 | 18:13

    Pa prvo pidignu cene pa onda kao snize. NISTA nije povoljno za nase plate. Takve su cene i u inostranstvu.

  • Ćorloilo Ćorlo Pk

    25. novembar 2017 | 17:44

    Primetio sam da su u petak cene televizora bile NIŽE! Do četvrtka su bile istaknute iznad televizora, a u petak su bile sve postavljene ispod televizora. Očigledno, sve su bile NIŽE, bar za pola metra! ;-) ;-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA