Deca iz Doma "Jovan Jovanović Zmaj" igrala košarku zajedno sa svojim idolima (FOTO)

Na parketu su se našli gradski i opštinski funkcioneri, a podršku su im pružili i naši poznati sportisti – košarkaši Milan Gurović, Igor Rakočević i Nataša Kovačević, karatistkinja Tanja Petrović, golman Ivica Kralj i automobilista Dušan Borković

  • 0

U sportskoj sali "Voždovačkog centra - Šumice" odigrana je humanitarna košarkaška utakmica na kojoj su ekipe Voždovac i Grad Beograd igrale za decu bez roditeljskog staranja iz Doma "Jovan Jovanović Zmaj".

Na parketu su se našli gradski i opštinski funkcioneri, a podršku su im pružili i naši poznati sportisti – košarkaši Milan Gurović, Igor Rakočević i Nataša Kovačević, karatistkinja Tanja Petrović, golman Ivica Kralj i automobilista Dušan Borković. Sa njima zajedno i deca iz Doma bacala su koševe, ne krijući radost što igraju košarku sa svojim idolima.

Ovoga puta, rezultat meča nije bio bitan, već želja da se kompletan prikupljeni dobrovoljni prihod, uz sredstva koja su već obezbedili odbornici Skupštine opštine, dodeli Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj - odeljenju Dom "Jovan Jovanović Zmaj" u Ulici Braće Jerković 119.

Foto: Promo

- Svi oni koji su danas došli na utakmicu, pokazali su solidarnost na delu i svojim prilozima pomogli decu bez roditeljskog staranja iz Doma "Jovan Jovanović Zmaj" – rekao je predsednik Opštine Aleksandar Savić. On je dodao da ovo nije prvi put da se voždovački odbornici u humanitarne svrhe odreknu nadoknade za rad na poslednjoj svečanoj sednici Skupštine i izrazio nadu da će to ubuduće postati tradicija.

Foto: Promo

- Predsednik Skupštine opštine Aleksandar Mirković objasnio je da su odbornici odricanjem od svoje nadoknade za rad na svečanoj skupštinskoj sednici prikupili iznos od 275 hiljada dinara. Želja nam je da pored finansijskog aspekta, ova deca steknu neka nova iskustva, upoznaju svoje idole i praznike dočekaju u što boljem raspoloženju - naveo je Mirković.

Foto: Promo

Za ekipu Voždovca nadmetali su se predsednik Opštine Aleksandar Savić, predsednik Skupštine opštine Aleksandar Mirković, članovi Veća Miloš Stojanović i Relja Ognjenović, direktor NU "Svetozar Marković" Marko Đorđević, načelnik Policijske stanice Voždovac Nebojša Dragović, štićenik Novica Miljković i drugi, Za tim Grada Beograda igrali su članovi gradskog Veća Dragomir Petronijević i Aleksandar Marković, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, izvršni direktor JP "Putevi Beograd" Nemanja Adašević i drugi.

Foto: Promo

Daljinac

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA