Radovi na pumpnoj stanici fekalnih voda kod Obrenovca (FOTO)

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je rekao da je juče završen projekat toplifikacije u naselju Stara Tamnava te da je 45 domaćinstava tog naselja dobilo grejanje

  • 0

Gradski menadžer Goran Vesić je danas u obrenovačkom naselju Šljivice obišao radove na izgradnji pumpne stanice fekalnih voda što je druga faza izgradnje kanalizacione mreže u tom naselju.

On je novinarima rekao da radovi koštaju nešto manje od 30 miliona dinara i da će trajati četiri meseca.

- Tokom ove i prošle godine mi smo ovde radili izgradnju kanalizacione mreže. Za tu kanalizaciju koja je dugačka skoro četiri kilometra potrošili smo oko 67 miliona dinara i sada da bi ljudi mogli da se priključe neophodno je da se urade ova crpna kanalizaciona stanica i potisni cevovod - pojasnio je Vesić.

Foto: Promo/ Tanjug

Kako je dodao, kada ova stanica bude završena oko 200 domaćinstava moći će nesmetano da se priključe na kanalizaciju.

- To je pokazatelj kako iz godine u godinu možemo da radimo zajedno i da rešavamo probleme. Prvo smo obezbedili pare za kanalizacionu mrežu, potom i za crpnu stanicu i tako ćemo raditi i ubuduće i u drugim delovima Obrenovca - naglasio je Vesić.

On je istakao da Grad Beograd mnogo više ulaže u prigradska naselja, te da je u poslednje tri godine samo Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda, bez drugih komunalnih preduzeća, u prigradska naselja u Beogradu uložila 1,25 milijardi dinara, što je više od 400 miliona dinara godišnje.

Foto: Promo/ Tanjug

- U prethodnom periodu, pre 2014. godine, za četiri godine je uloženo oko 400 miliona dinara što je oko 100 miliona dinara na godišnjem nivou. Mi smo ulaganja u prigradske opštine povećali četiri puta kako bi radili kanalizaciju, puteve, vodovod jer naša politika je da svi građani Beograda, bez obzira da li žive u prigradskim delovima ili u centru grada moraju da imaju kanalizaciju, vodu, put i javni prevoz - naglasio je Vesić.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je rekao da je juče završen projekat toplifikacije u naselju Stara Tamnava te da je 45 domaćinstava tog naselja dobilo grejanje. Istakavši da opština Obrenovac ima plan da do 2020. godine iz meseca u mesec širi kanalizacionu mrežu, on je naveo da je za sledeću godinu spremljen projekat izgradnje kanalizacije na Valjevskom putu i da je u pripremi projekat kanalizacije Šabačkog puta i centra Zvečke.

Foto: Promo/ Tanjug

Direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" u Obrenovcu Branko Matić je rekao da je u naselju Šljivice do sada izgrađeno oko četiri kilometara kanalizacione mreže koja je gravitacionog tipa.

- Sada nam predstoje poslovi na izgradnji fekalne crpne stanice i 200 metara potisnog cevovoda koji bi ovaj deo naselja treba da veže na gradski kanalizacioni sistem i da onda pustimo u funkciju sve ono što smo u prethodnom periodu izgradili - dodao je on.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA