Otvoren novi Klub za seniore na Vračaru (FOTO)

Vesić je naglasio da se grad Beograd veoma odgovorno odnosi prema svojim najstarijim sugrađanima

  • 0

U beogradskoj opštini Vračar danas je otvoren novi Klub za seniore, koji je prema rečima gradskog menadžera, Gorana Vesića, najveći takav klub u Beogradu - površina je 350 metara kvadratnih i može da primi oko 2.000 članova.

Navodeći da je to 27. Klub za seniore koji je otvoren u glavnom gradu, Vesić je najavio da će početkom januara sledeće godine biti otvoren još jedan, u Batajnici. "2018. godine planiramo otvaranje još dva Kluba za seniore, što znači da ćemo narednu godinu završiti sa 30 klubova za seniore", istakao je Vesić i podstakao da su ti klubovi mesta gde penzioneri mogu da se druže, imaju besplatne edukacije, izlete i apsolutno sve što im je potrebno kako bi poboljšali kvalitet svog života.

Vesić je naglasio da se grad Beograd veoma odgovorno odnosi prema svojim najstarijim sugrađanima.

- 2013. godine smo zatekli dugove prema penzionerima, koji su bili više stotina miliona dinara, a koje nam je ostavila prethodna gradska vlast ... sada smo došli u situaciju, zato što je budžet stabilan, da možemo da otvaramo ovakve klubove i činimo dodatne napore za poboljšanje kvaliteta života penzionera - naglasio je Vesić.

Foto: beoinfo.rs

Kako je dodao, jedna od takvih stvari je beogradska senior kartica, koja penzionerima omogućava brojne popuste.

- To ćemo nastaviti da radimo i u buduće, jer naša politika je da se zrelost jednog društva ogleda po tome kako se odnose prema najmlađima i najstarijima, a mi se zaista trudimo da se prema tim kategorijama stanovništva odgovorno odnosimo - podvukao je gradski menadžer.

Zamenik gradonačelnika Beograda, Andreja Mladenović, je rekao da je u 2017. godini puno toga učinjeno, posebno za najstarije sugrađane.

- Više od 50.000 penzionera je išlo na besplatne izlete u organizaciji naših gradskih opština. U 2018. godini očekuje se povećanje penzija i otvaranje nekoliko novih klubova za seniore, koje smo planirali u saradnji sa gradskim opštinama -  dodao je Mladenović.

Foto: beoinfo.rs

Novi Klub za seniore na Vračaru nalazi se u ulici Prote Mateje 36, u adaptiranim prostorijama nekadašnje mesne zajednice.

Prema rečima gradske sekretarke za socijalnu zaštitu, Nataše Stanisavljević, ti radovi su koštali 4,5 miliona dinara.

- Ono što je važno to je da od danas penzioneri ovde mogu da se javljaju i za senior karticu. Sve aktivnosti u ovom klubu su besplatne i ovo je zamišljeno da bude centar kulturnih dešavanja kada su pitanju penzioneri sa Vračara, a naravno i sa ostalih gradskih opština - rekla je ona.

Foto: beoinfo.rs

Predsednik Opštine Vračar, Milan Nedeljković je rekao da na toj opštini živi 17.000 penzionera.

- Oni su tražili da se ovaj prostor u ulici Prote Mateje renovira i mi smo se, kao opština Vračar, obratili Gradu Beogradu, koji je brzo reagovao i u periodu od oko tri meseca smo završili ovaj klub - rekao je on.

Kako je ocenio, to pokazuje ozbiljnost, brzinu i odgovornost kako se nešto može brzo završiti.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA