Vesić: Uređenjem igrališta povećavamo kvalitet života naših sugrađana (FOTO)

Vesić je istakao da je novo igralište, u koje je uloženo 6,2 miliona dinara, urađeno prema svim bezbednosnim standardima

  • 3

Gradski menadžer Goran Vesić, predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić i direktor JKP "Zelenilo – Beograd" Slobodan Stanojević obišli su danas rekonstruisano dečje igralište u Petefijevoj ulici u naselju Cerak.

Vesić: Decenijama se nije više ulagalo u obnovu Kalemegdana

Vesić je istakao da je novo igralište, u koje je uloženo 6,2 miliona dinara, urađeno prema svim bezbednosnim standardima.

Politika grada je da se na ovaj način uređuju sva dečja igrališta između stambenih zgrada i blokovskih naselja. Na taj način prevashodno povećavamo bezbednost dece, a ujedno i kvalitet života svih građana, nevezano da li žive u centru ili nekom prigradskom naselju – ukazao je Goran Vesić.

Foto: beoinfo.rs

On je podsetio da je Grad Beograd od 1. januara 2014. godine uredio 77 sličnih igrališta širom prestonice, takođe 29 teretana na otvorenom, 35 sportskih terena, pet parkova za pse, kao i 25 skverova i platoa. Posebno je istakao da je u proteklom periodu urađena kompletna sanacija Pionirskog, Devojačkog i parka Đure Strugara, kao i da se trenutno izvode opsežni radovi na rekonstrukciji Zemunskog i parka Ušće.

Foto: beoinfo.rs

Ova gradska vlast na ovaj način pokazuje odgovornost prema građanima i želju da uredi svoj grad – istakao je Vesić, koji je ovom prilikom i razgovovarao sa građanima Ceraka.

Slušamo građane i pokušavamo da rešimo i druge probleme s kojima se suočavaju u krajevima gde žive. Ne možemo sve probleme da rešimo, ali je bitno da na terenu vidimo sa čime se građani suočavaju – zaključio je Vesić i dodao da ova gradska vlast potvrđuje delima da na isti način tretira prigradske i centralne gradske zone.

Foto: beoinfo.rs

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić istakao je da je renovirano dečje igralište na Ceraku rezultat dobre saradnje opštine, Grada Beograda, JKP "Zelenilo – Beograd" i sugrađana, na čiju je inicijativu i uređeno igralište.

Ovo je 26. dečje igralište koje je uređeno u poslednje vreme na opštini Čukarica. Slična igrališta sa bezbedonosnom podlogom postavljena su u Velikoj Moštanici, Umci, Ostružnici i drugim delovima Čukarice – ukazao je Kolarić.

Foto: beoinfo.rs

On je najavio plan da se sva igrališta na toj opštini povežu video-nadzorom sa stanicom policije i da se na taj način poveća bezbednost dece i građana.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Groficaofica

    10. januar 2018 | 16:58

    Zaposlte roditelje,otvarajte nova radna mesta( a ne igralista sa dve sipke i parcetom plastike) Kvalitet zivota se ogleda u standardu,obrazovanju,kulturi...

  • PETAR 1

    10. januar 2018 | 16:48

    Bravo na otvaranju igralista sve vri od odusevljenja, sedam penzosa i jedno dete, ma sve imamo samo nam fale mesta da se igramo.

  • T19

    10. januar 2018 | 16:50

    Puno pozdrava prijatelju Goranu od njegovog brata Zike pauka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA