Vršnjačko nasilje u Osnovnoj školi na Novom Beogradu: Učenica prvog razreda davila drugaricu!

- Učenica je vršnjakinju jurila po razredu, uhvatila je, stezala za vrat, vukla za kosu i udarila u čelo, dok je ona vrištala od bolova

  • 15

U Osnovnoj školi "Kralj Aleksandar Prvi" na Novom Beogradu pre dva dana se dogodio novi incident među decom, i to u prvom razredu. Da sve bude šokantnije, učesnice su dve sedmogodišnje devojčice, od kojih je jedna u inkluziji.

Kako da prepoznate da li vam je dete žrtva sajber nasilja: Obratite pažnju na njegovo ponašanje, ono pokazuje da li je maltretiran (FOTO) (VIDEO)

Prema rečima Nine Božović, majke navodno napadnute učenice, sukoba je bilo i ranije.

- U sredu, u popodnevnoj smeni, dete u inkluziji pokušalo je da davi moju devojčicu - tvrdi naša sagovornica:

- Kada su se sa malog odmora vraćale u učionicu, drugarica je jurila po razredu, uhvatila je, stezala za vrat, vukla za kosu i udarila u čelo, dok je ona vrištala od bolova. Učiteljica nije mogla da ih razdvoji, već je u pomoć pozvala koleginicu iz susedne učionice. Na poziv učiteljice izletela sam sa posla i došla u školu. Posle sam dete odvela u Tiršovu lekaru, i srećom, nije bilo ozbiljnih povreda. Sličan incident se dogodio i u novembru. Međutim, ona je sad već veoma uplašena i ne želi da ide u školu.

Foto: Profimedia

Kako je ispričala Božovićeva, policija je zbog ovog slučaja u sredu bila u OŠ "Kralj Aleksandar Prvi" i napravila zapisnik. I o ovom i o prethodnom sukobu iz novembra je, kaže, obavestila Milana Pušicu, direktora ove novobeogradske škole, ali još nema odgovora.

- Ćerka mi je i ranije dolazila modra iz škole, govorila mi je da je drugarica šamara i govori joj ružne reči. Rekla joj je da joj je otac mrtav i da je mi lažemo da je on na putu - kaže naša sagovornica:

-  Da zlo bude gore, njen otac zaista radi u drugom gradu, ali bez obzira na to što se sa tatom redovno čuje, ovakve reči potresu je do suza. Roditelji devojčice u inkluziji neće da razgovaraju o njenom problemu, već ignorišu i mene i druge majke i očeve dece iz odeljenja.

Foto: ilustracija /stockphotosforfree.com

Ona smatra da su učiteljici ruke vezane, a kad je, kako kaže, kontaktirala sa direktorom Pušicom povodom prvog incidenta u novembru, on je tada rekao da o tome nikom ne govori i da ne širi priču.

- Ubeđivao me je da će se sve rešiti, a sad je došlo do toga da moje dete ne želi da ide u školu.

Iz Sekratarijata za obrazovanje i dečju zaštitu su potvrdili da su obavešteni o ovom slučaju u OŠ "Kralj Aleksandar Prvi".

- Obavešteni smo samo usmeno, na osnovu čega ne možemo ništa detaljnije reći, dok nas direktor ne informiše pismeno.

Daljinac

(Telegraf.rs / Novosti / Foto: ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brana

    20. januar 2018 | 14:28

    Srbija je zamorce najmracnijih umova iz EU kojoj su joj naredili da mora prihvatiti zakone koje niko od njih ne praktikuje.Svako odeljenje sa dobrom,normalnom decom mora da ima barem jedno ili vise problematicne dece jer Boze moj,druga deca treba da uticu na takvu decu i da ih socijalizuju,prilagode drustvu i da ih prevaspitavaju umesto roditelja ili socijalnih sluzbi!Sta je rezultat toga?Traume za mnogu decu,udruzivanje malih razbojnika koje uvek rezultira maltretiranjem vecine,slabiji prosecan uspeh odeljenja i jos gomilu problema!Cemu to?!Zbog jednog ili dva deteta unistiti skolovanje svoj ostaloj deci?Ne bre!Dajte svu takvu problematicnu u posebne specijalne skole ili odeljenja pa sa njima raditi posebo ali problem je sto mi nemamo kadrove i psihologe koji bi to izneli pa im je lakse da taj teret prebace na samu decu.Sramota od ministarstva prosvete i neorganizovanosti drzave!

  • uciteljica

    19. januar 2018 | 23:29

    Takvi slučajevi, da inkluzivna deca maltretiraju celo odeljenje, nisu retki.Samo što to ne izlazi u javnost. Roditelji ostale dece ćute jer će ispasti nehumani i netolerantni, a učitelji jer će ispasti nesposobni. Ovde mislim na decu sa mentalnim oštećenjima, a takvih je najviše u školama. Roditelji takve dece, iz samo njima znanih razloga insistiaju da deca idu u "obične" škole, iako u specijalnim školama imaju bolje uslove - obučene nastavnike, manji broj dece i specijalne programe po kojima uče.

  • Bokibk1

    19. januar 2018 | 15:15

    Kada bi neko davio i maltretirao moje dete,a njegovi roditelji i profesori nista ne mogu da urade.Naucis dete da udari ciglom u glavu,kada neko jaci krene da je dira.Sta kada drugacije ne moze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA