Mali: Grad ove godine izdvojio 890 miliona dinara za investicije u škole (FOTO)

On je istakao da je do pre nekoliko meseci taj deo škole bio pravo ruglo, dok sada ima zaista lepu salu u kojoj deca mogu da prave prve sportske korake

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas rekonstruisanu salu za gimnastiku u OŠ "Gavrilo Princip" u Zemunu.

Siniša Mali: Nova trafostanica na Autokomandi omogućiće napajanje Beograda na vodi

Predstavljen projekat gondole: Cilj - udvostručiti broj turista (FOTO)

On je istakao da je do pre nekoliko meseci taj deo škole bio pravo ruglo, dok sada ima zaista lepu salu u kojoj deca mogu da prave prve sportske korake.

Ovo je izuzetan primer odlične saradnje Vlade Republike Srbije, Grada Beograda i Opštine Zemun. Ministarstvo pravde je doniralo deo novca za rekonstrukciju sale, a ostatak su obezbedili grad, opština i sama škola. Ove godine smo izdvojili skoro 890 miliona dinara za rekonstrukciju i uređenje škola na teritoriji grada. U svakoj školi bi trebalo nešto da bude urađeno, pa će tako u OŠ "Petar Kočić" ovde u Zemunu uskoro početi rekonstrukcija kišne kanalizacije, fasade i dvorišta. Želimo da naša deca imaju što bolje uslove u školama jer ovde provode veliki deo vremena – istakao je Mali.

Foto: beoinfo.rs

On je dodao i da je veoma važno da se deca bave sportom jer će tako najbolje naučiti da pobede, da izgube, ali i da budu timski igrači, i tako postanu bolji ljudi.

– Prošle godine otvorene su nove škole u Dražnju i Begaljici, dok na proleće počinje izgradnja škole u Leštanima. Sve što radimo namenjeno je deci, onima koji će u budućnosti preuzeti vođenje ovog grada i države. Nastojaćemo da u narednih 12 do 18 meseci, u saradnji sa opštinom, obezbedimo lokacijske uslove, napravimo projekat i ovoj školi podarimo pravu fiskulturnu salu koja trenutno nedostaje – rekao je Mali, istakavši da ova investicija znači zaista mnogo mališanima koji pohađaju ovu školu.

Foto: beoinfo.rs

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić istakao je da je opština, pored rešavanja infrastrukturnih problema, posebnu pažnju posvetila najmlađim sugrađanima.

Izdvojili smo popriličnu svotu novca za uređenje škola i vrtića, dok smo za školski sport izdvojili 4,5 miliona dinara. U pitanju su škole malog fudbala, odbojke, košarke i gimnastike. Puno pažnje posvećujemo i preventivi kroz projekte kojima se borimo protiv vršnjačkog nasilja – podsetio je Matić.

Foto: beoinfo.rs

Događaju je prisustvovao i podsekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Igor Raičević, kao i državni sekretar u Ministarstvu pravde Radomir Ilić.

Foto: beoinfo.rs

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA