≫ 

ALARM: Kod Obrenovca otkriveno još otrovnog otpada!

Pronađena je nova lokacija sa nelegalno zakopanim opasnim otpadom

  • 9

Na području opštine Obrenovac otkrivena je nova lokacija sa nelegalno zakopanim opasnim otpadom, saopštilo je danas Ministarstvo zaštite životne sredine Srbije.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

100.000 tona opasnog otpada na čak 90 lokacija u Srbiji: BIA se uključuje u potragu za ekološkim bombama koje truju naciju

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Lokacija sa toksičnim otpadom otkrivena je u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Osnovnim javnim tužilaštvom iz Obrenovca, navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Uviđaj je u toku, a ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan kasnije danas će posetiti mesto gde je nelegalno smešten otpad.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Kako se navodi, Ministarstvo je lokaciju sa opasnim otpadom otkrilo u saradnji sa BIA i Osnovnim javnim tužilaštvom iz Obrenovca.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

U okolini Obrenovca krajem decembra prošle godine otkriveno je 20 tona otpada, a potom je na drugoj lokaciji nađeno stotinjak buradi opasnog otpada.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug/Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sone

    2. februar 2018 | 14:19

    Jesu nam i za ovo krivi NATO i Amerika?Deponije smeca uz reke,smeca i otrova gde god da se okrenes.Necenimo mi sebe i okolis-prirodu,malo ulazemo u reciklazu i preradu smec,edukaciju nase dece.Najlakse je upirati prstom u ovu ili onu vlast ali zagadjenje je prisutno od starih fabrika,rafinirija,azotara i raznih firmi koje podmite inspektora i rezultat je poguban po zdravlje gradjana Srbije.

  • Briko

    2. februar 2018 | 14:16

    'apsi državo i šalji na dugogodišnju robiju trovače naroda!

  • Palica

    2. februar 2018 | 12:54

    Malo su izgleda elektrane, a pitam se gde ce ove otpadne vode ici iz Mejte sto je uz "Savu" ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA