≫ 

U Evropi otkazuju letove, a na beogradskom aerodromu imaju specijalan tretman za avione zbog snega i leda (FOTO)

Sve službe beogradskog aerodroma maksimalno su angažovane

  • 0

Osim što je paralisao ulice i otežao kretanje automobila, tramvaja, autobusa i pešaka, sneg koji pada već dva dana napravio je haos i na nebu. Ipak, saobraćaj na Aerodromu Nikola Tesla odvija se prema planiranom redu letenja.

UPALJEN ŽUTI METEOALARM U CELOJ SRBIJI: Šta nas tek čeka prema najnovijem upozorenju RHMZ (FOTO)

Sve službe beogradskog aerodroma maksimalno su angažovane kako bi se avio-saobraćaj odvijao bezbedno. Staza sa koje se poleće i na koju se sleće i manevarske površine normalno funkcionišu, a uslovi kočenja na pisti redovno se proveravaju.

Foto: AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd

- Zimski štab aerodroma raspolaže najmodernijom vrhunskom opremom za čišćenje snega u ovom delu Evrope. Poletno-sletna staza dužine 3.400 metara i širine 45 metara u potpunosti se očisti od snega za oko 10 minuta - kažu na Aerodromu.

Foto: AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd

U uslovima niskih temperatura i snega i avioni se moraju posebno pripremiti za let, tako što se prskaju specijalnim hemijskim sredstvima, čija je uloga da odmrznu zaleđene površine na avionu i spreče nastajanje leda do trenutka poletanja.

Daljinac

(G. Avalić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA