≫ 

U avgustu kreće rekonstrukcija Trga Republike: Umesto "Staklenca" zgrada Opere, evo detalja

Konačno ćemo dobiti uređen centralni gradski skver, dodao je Vesić, precizirajući da će ovde biti zona usporenog saobraćaja

  • 35

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će danas biti otvoren tender za rekonstrukciju Trga republike, procenjene vrednosti oko 930 miliona dinara. On je, gostujući na TV „Pink”, izrazio nadu da bi radovi mogli da počnu već tokom avgusta.

– Predviđeno je da radovi traju 420 dana jer je reč o kompleksnoj rekonstrukciji. Menjaju se kompletne instalacije, vodovod, kanalizacija, struja, radiće se granitne ploče. Trg će biti jedinstvena celina i prostor će biti bolje iskorišćen – istakao je Vesić.

Beograd će biti zeleniji i življi: Objavljen tender za preuređenje Trga Republike (FOTO)

Konačno ćemo dobiti uređen centralni gradski skver, dodao je Vesić, precizirajući da će ovde biti zona usporenog saobraćaja.

Na ovoj lokaciji, preciznije na mestu sadašnjeg „Staklenca”, nalaziće se zgrada opere i baleta.

– Kada bude završen konkurs za izradu projekta Ministarstva kulture i kada se ovaj objekat izgradi, trg će biti potpuno uređen i formiran kao u velikim evropskim gradovima. Ponosni smo na čitav ovaj projekat – ocenio je Vesić.

Radiće se 24 sata, što je bilo i uslovljeno tenderom, dodao je Vesić. Zamenik gradonačelnika za 3. jul najavio je i otvaranje tendera za rekonstrukciju Karađorđeve ulice, od Brankovog mosta do Beogradske tvrđave, zajedno sa savskim kejom, a Beograd će na ovoj lokaciji dobiti dužni park uz reku.

Grad se menja, a jedno po jedno obećanje ispunjavamo, poručio je Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA