Vlasnik "pomahnitalog" automobila, koji je uleteo u kafić, van sebe: "Mislio sam da sam nekog ubio, odsekao sam se"

"Alfa romeo" koji je bio parkiran na nizbrdici iznenada se pokrenuo kada je vozač izašao i sjurio niz ulicu

  • 7

- Ostavio sam automobil na 10 minuta i otišao do banke. Kada sam se vratio, nije ga bilo. Pomislio sam da ga je odneo pauk, ali su mi radnici iz obližnje perionice rekli da mi se auto zakucao u kafić. Ne znam kako se to desilo, verovatno nisam dobro podigao ručnu - ovo je rekao prema nezvaničnim saznanjima vozač D.B. (25), čiji je automobil "alfa romeo" juče oko 11.25 uleteo u kafić "Grin mil" u Požeškoj ulici na Banovom brdu.

Krvava sandala i razbijeno staklo: Parkirani automobil se survao niz strmu ulicu na Banovom brdu pravo na ljude i napravio haos (FOTO) (VIDEO)

Epilog nesreće, koja se pukom srećom nije pretvorila u tragediju, jeste dvoje lakše povređenih - žena (67) i muškarac (68), a dvogodišnje dete koje je držala žena ostalo je nepovređeno zahvaljujući njenoj brzoj reakciji.

- U trenutku nesreće za stolom su sedele dve žene i muškarac, a dete se igralo na nekom igralištu pored. Kada je žena primetila da auto ide ka njima, uspela je da skloni dete sa strane. Čim ga je sklonila, auto ju je udario po nogama i oborio je - ispričao je konobar iz kafića.

Do uletanja automobila u kafić došlo je nakon što se vozilo koje je bilo parkirano na nizbrdici samo pokrenulo, sjurilo se niz strmu ulicu i zakucalo se u stakleni deo lokala.

Vozilo se sa nizbrdice samopokrenulo Foto: Telegraf

Očevici koji su se zatekli na licu mesta ispričali su da je scena bila jeziva, a da su povređeni muškarac u žena sedeli napolju za stolom, te da je prava sreća što u tom trenutku pored njih nije bilo još gostiju.

- Sve se desilo neverovatno brzo. Automobil je išao u rikverc, i to pravo na kafić. Povređeni muškarac i žena videli su ga i ustali sa stolica, ali nisu imali gde da pobegnu. Ispalo je kao da su ga čekali da ih udari. Zakačio ih je po nogama i oborio ih - rekao je očevidac.

Prema njegovim rečiam, vlasnik "pomahnitalog" automobila ubrzo je došao do mesta nesreće i bio je van sebe od šoka.

- Kada je prišao kolima i video krvavu ženu da leži pored njih, uhvatio se za glavu. Shvativši da je ona lakše povređena, mladić je rekao: "Mislio sam da sam nekog ubio, odsekao sam se!" Da je hteo tako nešto da uradi, sigurno mu ne bi tako nešto pošlo za rukom - zaključuje očevidac.

Video sa lica mesta na Banovom brdu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    6. jul 2018 | 08:41

    Nisam dobro povukao rucnu a ostavio na nizbrdici komentar vozaca ovakvim bilmezima oduzeti trajno dozvolu i barem 5 godina zatvor pobiti ni krive ni duzne ljude njegovom gluposcu

  • PETAR 1

    6. jul 2018 | 10:13

    Pa dobro desilo se slucajno, bogu hvala nema povredjenih, netreba od slucajnog dogadjaja praviti senzaciju.

  • Marko

    9. jul 2018 | 17:56

    Citajuci vest pa i komentare lako je uociti veliko, da ne kazem katastrofalno neznanje vozaca. Kada se nekad polagala voznja u skoli gde osnovni motiv rada nije bio zaraditi sto vise, ucili su nas sledece: Kada se vozilo parkira na nagibu, obavezno ubaciti u kontra brzinu, rikverc na nizbrdici, prva na uzbrdici. Ali to nije dovoljno, tezi auto, veci nagib, slabija kompresija, auto krene milimetar po milimetar, pa sve brze i na kraju kao i da nije bio u brzini.Zato postoji i rucna kocnica, kod nekih vozila ima noznu komandu. Kada je ispravna i dovoljno podignuta u kombinaciji sa menjacem nema tog nagiba koji je propisno izveden, a da na njemu ne zadrze zaustavljeno vozilo...Sve drugo je neznanje, neispravnost koje moze ugroziti tudje zivote. Primera radi gospodja ostavlja novu Daciju bele boje u cetvrtoj brzini, na poprecnoj ulici sa Bulevarom kralja Aleksandra...Utrcava u butik, a Dacia u cetvrtoj...krece u rikverc direktno na kolonu vozila u Bulevaru. Na brzinu smo dograbili povece komade suta sa raskopane ulice, podbacili pod tockove i nekako zaustavili tragediju. Gospodja je izasla, sela u auto i otisla...E da je nekog ubila ili napravila invalidom opet bi ovi sa ogranicenim znanjem ili bolje reci neznanjem rekli pa eto desava se, nije htela...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA