≫ 

Roditelji prevarenih đaka opkolili profesorku po dolasku u Beograd tražeći objašnjene, Šakira uspela da zbriše bez odgovora

Profesorka odmah iz auta ušla u automobil koji je čekao sve vreme na parkingu

  • 1

Profesorka Devete beogrdaske gimnazije Snežana Martić Šakira, koja je odvela više od stotinu đaka na put u Španiju na kome je deci bila ugrožena bezbednost, odmah po izlasku iz autobusa pobegla je u automobil koji ju je čekao na parkingu.

Šakiru, koja je bukvalno iz autobusa uletela u automobil koji ju je sve vreme čekao, grupa roditelja je uspela na trenutak da opkoli.

- Kako ste mogli da nam ne javite ništa - uzvikivao je jedan od roditelja, dok je drugi tražio odgovor na pitanje "Šta se desilo sa aranžmanima".

Srbiju trese još jedna prevara turističke agencije: Za 330 evra obećali im vrhunski hotel i prevoz do Španije, tamo ih sačekao hladan tuš

Bilo je i roditelja koji su, kada su videli svoje dete zdravo, Šakiri ironično dobacilivali pitanja:

- Kažite mi sad, ali sad, molim vas, kako da vam doplatim i ostatak puta?

Odgovore na pitanja o letovanju koje je od početka do kraja bilo traumatično i prava agonija, Šakira nije htela da pruži ni novinarima. Ona je u prolazu ka automobilu kratko odbrusila:

- Nikakve zvanične izjave sada nećete dobiti - dobacila je Šakira i uletela u automobil.

Iako deca direktno ne okrivljuju profesorku već češće u optužbama navode vodiča puta, činjenica je da je Šakira prekršila nekoliko zakona, među prvima Zakon o radu, kao i da je odvela decu na letovanje gde prvu noć nisu imali ni hotel, čime ih je direktno dovela u opasnost.

Roditelji prevarenih đaka traže objašnjenje Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Prema saznanjima lista, prosvetna inspekcija proverava sve detalje i okolnosti ovog putovanja koje je po svemu sudeći Šakira organizovala bez znanja škole i njenih organa.

Dok pričaju o svemu što im se događalo, bolestima koje su ih zadesile a da nisu imali doktora, novcu bez koga su ostali, deca ne pominju profesorku već vođu puta. Nije jasno šta je u svim tim situacijama radila ili pokušala da preduzme profesorka Šakira. Za sada na to pitanje nema odgovora, dok deca svaljuju deo problema koji su ih zadesili i na vođu puta.

- Vodič Dejan Vojinović nam je još u autobusu na polasku pokupio novac, navodno za izlete, a onda ih je potrošio i nestao. Viđali smo ga samo po gradu, kako ulazi u banku, ali u smeštaju se nije pojavljivao. On je ostao u Španiji i niko ne zna kad će se vratiti. Od svih planiranih aktivnosti imali smo samo obilazak Barselone, mahom iz autobusa - kažu učenici.

SVE JE SLUTILO NA PREVARU

Roditelji su ovih dana prenosili delove agonije sa letovanja o kojoj su im javljala deca. Jutros po dolasku đaka na pitanje da li je im je tokom organizacije puta bilo išta sumnjivo, roditelji kažu da je bilo više detalja koji su mogli da nagoveste prevaru.

- Prvo nam nisu davane nikakve priznanice za rate, onda je neposredno pre puta promenjen hotel, pa dan polaska... Ali znali smo da profesorka godinama organizuje putovanja i nismo mnogo pridavali značaja tome. Deca su nam javila da je jednoj učenici ukraden i ranac, a u pitanju je dijabetičar, pa joj je rancu bio insulin. Kasnije su stvari vraćene, ali je devojka završila u bolnici - požalili su se roditelji.

S druge strane, Dušan Bernetič vlasnik agencije "B2R" koja je bila zadužena za organizaciju đačkog putovanja i koja je decu dovela u neplaćen hotel ostavljajući ih čitav jedan dan praktično na ulici, rekao je novinarima da treba sačekati da se slučaj detaljno istraži.

- Prvenstveno mi je drago da su deca živa i zdrava došla kući, a hteo bih svima da se izvinim za sve neprijatnosti koje su doživeli na putu. Ovde je više aktera koji su sudelovali u tome i moraćemo da zajedno sednemo i vidimo šta se tu desilo, za sada se može govoriti samo bez argumenata, jer mnoge stari ni meni nisu poznate, potrebno je utvrditi činjenice. Svako će nositi svoj deo krivice i ja sam spremam da odgovaram za sve nepravilnosti koje se utvrde. Sada je na snazi privremena zabrana rada agencije i postoji predlog za oduzimanje licence - kazao je Bernetič.

Prema dosadašnjim podacima, profesorka Šakira povela je decu u sopstvenoj režiji na letovanje.

Snežana Martić Šakira u tom slučaju zloupotrebila je poziciju profesora, školu i po svemu sudeći, za novčanu nadoknadu praktično odradila posao menadžera turističke agencije. Ukoliko se nakon istrage potvrde dosadašnja saznanja, Šakira će odgovarati i to po nekoliko stavki - od novčane kazne do gubitka posla.

Podsetimo, deca su na put krenula 11. jula, da bi već na prvoj stanici - u španskom letovalištu Ljoret de Mar umesto da budu smešteni u hotel, ostala na ulici. Ispostavilo se da smeštaj nije ni bio plaćen, a za organizaciju putovanja bila je zadužena agencija "B2R", koja je počela sa radom početkom ove godine. Deca su tako za već plaćen aranžman od džeparaca morala ponovo da plate noćenje, neki od obećanih i plaćenih izleta nisu bili održani, pretposlednjeg dana napustio ih je i vodič iz agencije, mnogi su ostali bez para...

VIDEO: Ove plaže oduzimaju dah, bukvalno: Odnele su najviše života, a njihova lepota je nestvarna

(Telegraf.rs/Blic.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PETAR 1

    23. jul 2018 | 08:34

    Srbijo kuda plovis, godine pozne a iskustva razna, dali je potrebno nesto vise reci osim "Sakira".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA