Srbiju trese još jedna prevara turističke agencije: Za 330 evra obećali im vrhunski hotel i prevoz do Španije, tamo ih sačekao hladan tuš

Da li ćemo ubuduće pre polaska na put morati da angažujemo privetne detektive da bismo izbegli prevare turističkih agencija, ko ima dozvolu za rad, šta je u nadležnosti škola, ministartsva i roditelja?

  • 5

Još jedna prevara turističkih agencija. Drama srpskih srednjoškolaca iz nekoliko beogradskih škola u Španiji završena je "hepiendom". Organizatori puta su u problemu. Ageniciji "B2R" oduzeta je licenca, a protiv profesorke Snežane Martić pokrenut disciplinski postupak. To je kratak epilog dvodnevne drame na studijskoj ekskurziji.

Preokret: Srpski đaci koje su prevarile 2 turističke agencije, ipak ostaju u Španiji

Da li ćemo ubuduće pre polaska na put morati da angažujemo privetne detektive da bismo izbegli prevare turističkih agencija, ko ima dozvolu za rad, šta je u nadležnosti škola, ministartsva i roditelja?

Pomoćnik ministra trgovine i turizma Veru Božić Trefalt smatra da je jako loše jer su prevare česte i jer obuhvataju veliki boj putnika.

- Bilo je i ranije ali ne ovoliko putnika. Mi sada govorimo o četiri agencije koje loše posluju - kaže ona.

Ona smatra i da je došao momenat kada nešto mora da se drastično poboljša, ne samo u zakonskoj regulativi nego i inspekcijskom nadzoru.

Dodaje i da au deca ostala jer je agencija ipak platila 8.500 Evra na kraju radnog vremena, pa na letovanju ostaju redovno do petka.

Direktor Jute Aleksandar Seničić objasnio je i kako nekoga privuče turistička agencija koja postoji tek 4 meseca.

Direktor Jute Aleksandar Seničić Foto: Medija centar Beograd

- Privuče ih cena ili lični kontakt. Cena od 330 evra sa prevozom u hotelu sa 4 zvezdice, to nije realno s obzirom da je centar sezone. Ovo je dosta čudno - kaže on.

Ipak, rekao je i da ne treba sumnjati u sve jeftine aranžmane.

Jedan od roditelja je objasnio i šta se zapravo dogodilo tog tana:

"Od kada su ušli u hotel, dobro su i sve je po planu. Pri samom ulasku 13. jula ostali su u holu hotela, jer nije ništa plaćeno. Ostali su do 22:30. Nakon što su prespavali, iz hotela su izašli 14. jula i opet su do 19 sati bili u holu, da bi onda stigao neki novac i ušli su u taj hotel. Prvo je trebao da bude hotel Flamingo pa su sada u Sambi, a promenjen je i datum polaska, trebali su da krenu 10. jula"

Ono što im najteže pada je što sve informacije dobijaju od dece, a nijednu od nekog starijeg i nastavnice.

Seničić smatra da su roditelji bili preopušteni, i da iako je nastavnica našla agenciju, oni moraju da budu uključeni.

- Bilo je jasno da ovde nešto neće biti kako treba, od početka - istakao je on.

(Telegraf.rs/B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    17. jul 2018 | 05:56

    Bruka je sto napadate profesorku koja je vodila djake u Spaniju. Raspust, beogradski roditelji, novokomponovani bogatasi, salju svoju decu jer im je lakse da drugi brinu o njihovoj deci. Kakve to ima veze. Da li ih je neko terao pistoljem da idu, ili su ih roditelji pustili?! Moglo je i par roditelja da vodi pedesetoro dece uz saglasnost drugih roditelja i isto da se desi. Mogla je i moja suoruga da vodi drugare mog sina. Pa da li treba sef da je otpusti sto ih je vodila. Sto nasu decu u unutrasnjosti niko ne vodi?! Pa zato sto nema para. Nemojte zenu da osudjujete, bruka!

  • Mix

    16. jul 2018 | 11:55

    Pa sta tadi drzava?!?!!!

  • bato

    16. jul 2018 | 11:28

    Nije mi jasno da neko poveruje da za 330€ moze otici u Spaniju na letovanje i to u hotelu sa 4 zvezdice i plus prevoz.Pa neka samo provere koliko kosta noc u hotelu sa 4 zvezdice u BG i sve ce im biti jasno ! I sad se roditelji zale i traze pravdu ??? Cena jedne noci u sezoni u hotelu s 4 zvezdice,u Spaniji kosta oko 300€ !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA