≫ 

Magija 14. karnevala brodova: Plovila svih beogradskih marina zaplovila Savom (FOTO)

Na rečnoj manifestaciji učestvovala su plovila svih beogradskih marina, a posetioci su uživali i u sjajnom kulturno-zabavnom programu na obali

  • 0

Tradicionalni 14. Beogradski karneval brodova održan je danas na obali Save, od Brankovog mosta do mosta Gazela.

Građani su mogli da prate karneval sa šetališta Sava Promenada, u okviru Beogada na vodi, od 18 sati kada je počeo revijalni defile povorke čamaca i brodova.

Spektakularni vatromet iznad Sava Promenade (FOTO)

Na rečnoj manifestaciji učestvovala su plovila svih beogradskih marina, a posetioci su uživali i u sjajnom kulturno-zabavnom programu na obali.

Čitaoci Telegrafa podelili su sa nama svoj doživljaj karnevala na reci, koji je na sudeći po pristiglim fotografijama bio predivan.

Vesela družina na svom plovilu; Foto: Telegraf
Prelep pogled na Savu i brodove; Foto: Telegraf

Pomoćnik gradonačelnika Beograda, Andreja Mladenović je izjavio da i ta manifestacija potvrđuje da je Beograd sišao na reke i da Beograd na vodi nije prazna priča već realnost.

Na karnevalu su uživali i najmlađi; Foto: Telegraf
Orkestar je upotpunio karneval; Foto: Tanjug/Beoinfo

- Vidimo prostor Savske promenade. Za par nedelja ćemo početi sa rekonstrukcijom Karađorđeve ulice i priobalja i imaćemo tako nastavak Savske promenade do samog ušća Save u Dunav. Uzvodno, takođe, imamo puno posla, sledi i sređivanje čukaričke marine i rukavca, kako bi mogli da modernom marinom da primimo sve brodove, jahte i čamce - izjavio je Mladenović.

Mladenović kaže da beogradski pristan svake godine ima sve više kruzera, u procentima dvocifren i izrazio očekivanje da će ova godina, takođe, biti rekordna u tom smislu.

Karneval brodova oduševio je i one na obali; Foto: Tanjug/Beoinfo

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović je rekao da je Beogradski karneval brodova veliko hvala gradske skupštine i TOB-a Beograđanima, koji su dobri domaćini.

- Kada naše strane kolege govore i pišu o Beogradu u prvi plan stavljaju Beograđane i njima najveću zahvalnost dugujemo što je Beograd ovako uspešna turistička destinacija. Ali i velikom naporu svih nas zajedno na infrastrukturnim projektima koji su unapredili ovaj grad - rekao je Popović.

On je kazao da i investitori imaju poverenje u Beograd, pošto imamo veliki broj otvorenih hotela u našem glavnom gradu.

Rekao je da je Beograd u prvoj polovini 2018. imao oko 600.000 stranih gostiju i bar dvostruko toliko noćenja i da će ako taj trend bude nastavljen ova godina biti rekordna i najuspešnija u turizmu u poslednjih pet godina.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA