Zemun dobija jedno od najbolje uređenih naselja, Vesić najavljuje: 100 miliona evra za 200.000 kvadrata stambeno-poslovnog prostora (FOTO)

- Projekat je vredan 100 miliona evra i to će biti jedno od najbolje uređenih naselja na teritoriji grada - izjavio je Goran Vesić

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, direktor Građevinske direkcije Srbije Nebojša Šurlan i direktor JKP „Beograd-put” Ivan Tejić obišli su danas radove na izgradnji stambeno-poslovnog kompleksa „Zemunske kapije”, koji se nalazi na prostoru nekadašnje kasarne „Aleksa Dundić” u Zemunu.

Otvorena zona besplatnog bežičnog interneta u parku Manjež (FOTO)

Vesić je istakao da građani koji žive u Zemunu znaju da je na ovom mestu decenijama bio vojni objekat, čuvena Konjička škola, i da je to jedan od onih objekata koji je prešao u nadležnost Republike Srbije i gde se grade stambeni objketi.

- Projekat je vredan 100 miliona evra, biće izgrađeno oko 200.000 kvadrata stambeno-poslovnog prostora sa 1.700 stanova u osam objekata i to će biti jedno od najbolje uređenih naselja na teritoriji grada. Površina čitavog kompleksa je šest hektara, a mi kao grad radimo sve pristupne saobraćajnice. Vrednost našeg posla je 950.000 evra, što znači skoro milion evra. Uradili smo takođe i kompletnu zamenu vodovodne, kanalizacione i toplovodne mreže - rekao je Vesić.

On je dodao da će projekat biti završen do 2020. godine, a stanari će se useljavati sukcesivno, ocenivši da je ovaj projekat primer kako kako grad i republika mogu zajedno da grade stanove koji su atraktivni za tržište.

To će biti jedno od najbolje uređenih naselja na teritoriji grada-Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika je istovremeno poručio građanima da kupuju samo one stanove koji su legalni i imaju građevinsku dozvolu.

- Ovi stanovi su apsolutno rađeni po svim zakonima i Grad Beograd je, izdajući dozvole, izvršio proveru svih projekata i ustanovio da su svi projekti u skladu sa zakonom. Stanari koji kupuju bespravne stanove nisu sigurni, te projekte niko nije video niti kontrolisao i niko ne zna šta može da se desi u takvim zgradama. Ovi stanovi imaju cenu koja je u granicama proseka, 1.400 evra po kvadratu plus PDV - istakao je Vesić.

Ovi stanovi su apsolutno rađeni po svim zakonima i Grad Beograd je, izdajući dozvole, izvršio proveru svih projekata-Foto: Beoinfo

On je posebno naglasio da se stanovi rade u skladu sa svim standardima, kao i da se vodilo računa o poboljšanju infrastrukture, potrebnim sadržajima, vrtiću, parkinzima i drugim elementima.

- Kupovina legalnih stanova je najbolja za naše sugrađane jer im obezbeđuje sigurnost u eventualnoj kasnijoj prodaji, što ima svoju vrednost i neće da ih dovede u opasnost da izgube svoj novac - kazao je Goran Vesić, izrazivši uverenje da će se dobra saradnja Grada Beograda i Građevinske direkcije Srbije, kao što je to bio slučaj i sa naseljem Stepa Stepanović, nastaviti i u budućnosti na sličnim projektima.

Stanovi se rade u skladu sa svim standardima, a vodilo se računa o poboljšanju infrastrukture i potrebnim sadržajima-Foto: Beoinfo

On je dodao da je suština države da i ona sama investira jer na taj način omogućava građanima koji nemaju novca da plate tržišnu cenu i dođu do kvalitetnog stana po cenama koji su prosečne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA