OD VEČERAS: Tajne CERN-a u Beogradu

Na izložbi "CERN u Srbiji" biće predstavljena naučna dostignuća u oblasti nuklearnih istraživanja i održana serija predavanja o dometima savremene nauke

  • 0

Najnovija dostignuća u najvećoj istraživačkoj instituciji na svetu - instrumenti i tehnologija Velikog hadronskog sudarača-akceleratorana kojim je dokazano postojanje Higsovog bozona - samo su deo onoga što će večeras biti predstavljeno na izložbi "CERN u Srbiji".

Eksponati postavke posvećene istraživanjima Evropske laboratorije za nuklearna istraživanja predstaviće i višegodišnje učešće više od 30 srpskih naučnika u radu ove organizacije. U okviru pratećeg programa biće organizovane demonstracije ogleda iz fizike, odvijaće se serija predavanja o fizici čestica, a posetioce očekuju i tri "Tribine sredom", koje će odgovoriti na pitanje o granicama savremene nauke, o tome kako CERN budi maštu milionima ljudi i čemu, u praktičnom smislu, služi ova institucija.

Interaktivnu izložbu, u organizaciji Centra za promociju nauke i Komisije za sardnju sa CERN-om, večeras će u 18.30 sati otvoriti ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarko Obradović i generalni direktor CERN-a Rolf Diter Hojer.

Izložba "CERN u Srbiji" u galeriji Robne kuće "Beograd" u Knez Mihailovoj 5 trajaće do 7. novembra svim danima, osim ponedeljkom, od 11 do 21 sat. Ulaz je slobodan.

(Telegraf.rs/24.sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA