BRAVO, HUMANI LJUDI! Počela da stiže pomoć porodici Jovanović (FOTO)

Otac i dvojica sinova su dobili grejalicu, kompletnu zimsku odeću za Stefana i Nemanju, kao i ćebad, dušeke i pokrivače. U toku nedelje treba da stignu i kreveti, a nakon sređivanja dokumentacije SO Čukarica će obezbediti obroke za Jovanoviće u narodnoj kuhinji

  • 0

Porodici Jovanović, koja je do kraja prošle nedelje živela u nehumanim uslovima na Voždovcu, a kojoj je u petak Grad Beograd dodelio na korišćenje satambeni kontejner u naselju Makiš 2, počela je da stiže humanitarna pomoć.

Jovanovići su dobili grejalicu, kompletnu odeću za zimu za Stefana i Nemanju, kao i ćebad, dušeke i pokrivače. U toku nedelje treba da stignu i kreveti, a nakon sređivanja dokumentacije, SO  Čukarica će obezbediti obroke za Jovanoviće u narodnoj kuhinji.

Maksimilijan Jovanović  zahvaljuje svima na dodeljenoj pomoći i ističe da je najvažnije da je njegovim sinovima obezbeđen krov nad glavom i toplo mesto gde će provesti zimu.

- Sve je puno bolje. Toplo je, imamo ono najneophodnije. Pomoć je stigla u poslednji čas, jer su temperature drastično počele da padaju ovog vikenda. Svakog jutra klince odvedem u školu, pa onda završavam svoje poslove. Pokupim ih posle iz škole i dovedem ovde. Malo je udaljeno, ali ne može da se meri sa onim u čemu smo živeli do pre tri dana. Hvala svima koji su pomogli - kaže Makso.

On navodi da su ga posetile delegacija iz Skupštine Grada Beograda, kao i SO Čukarica, i da su mu obećale dodatnu pomoć. Posebno se zahvaljuje dobrotvoru iz Smedereva koji mi je obezbedio odeću za mališane.

- Pozvao me čovek i rekao mi da mu je daleko, da ne zna gde je Makiš, pa me pitao da dođem do stanice "Lasta" da mi da neke stvari. Otišao sam i poklonio mi je odeću za svo troje u tri velike kutije.  Obezbeđena im je topla odeća za predstojeću zimu - kaže on.

Makso navodi da je svaka pomoć dobrodošla i da su trenutno neophodne stvari kojima bi opremio svoj stambeni kontejner, jer nema gde da čuva odeću, pa je i dalje drži u kutijama.

Ukoliko možete i želite da pomognete, Makso se sa svojim mališanima nalazi u naselju Makiš 2, na Obrenovačkom putu, a ako vam je to daleko, nazovite ga. Ukoliko imate viška stvari, doći će on po njih. Njegov telefon je 061 290 78 331!

(I. M. / Foto: Milena Đorđević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA