NOVI BEOGRAD: Šapić otvorio Servisni centar, građanima pomažu jednim telefonskim pozivom (FOTO) (VIDEO)

Opštinske vlasti formirale su Centar u kom građani mogu dobiti različite informacije, odgovore na pitanja ali i rešenja brojnih komunalnih problema. Sa operaterima se komunicira putem fiksne telefonske linije ili SMS porukama, a odgovor stiže najkasnije za 72 sata

  • 0

Opštinska vlast na Novom Beogradu formirala je Servisni centar, čija je osnovna namena da prima prijave i sugestije građana po raznim osnovama, a onda od nadležnih službi traži rešenja i odgovarajuće reakcije. Građani se za pomoć mogu obratiti putem besplatne fiksne linije ili SMS porukom, a odgovor dobijaju najkasnije u roku od 72 sata. Servisni centar otvorio je predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.

Građani Novog Beograda će Servisnom centru moći da prijave razne komunalne probleme, da traže informacije o radu opštinske uprave i izdavanju raznih dokumenata, kao i da prijave bezbednosne i imovinske probleme. Zaposleni u Servisnom centru će, u saradnji sa drugim gradskim službama i ustanovama, na sva pitanja odgovarati najkasnije za 72 sata, kako bi problemi bili brže i efikasnije rešeni.

Svi zainteresovani grđani mogu pozvati broj 78-50-785 ili poslati SMS poruku na 063/78-50-785.

Nakon mesec dana probnog rada, Servisni centar je danas svečano otvorio predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić. On je istakao da ovo smatra "dobrim pilot-projektom koji će možda zaživeti u celom Beogradu, a možda i celoj zemlji".

Koordinatorka Centra Sofija Maksimović objasnila je da se tokom dana Centru obrati 50 do 60 građana. Prema njenim rečima, Centar radi od 8 do 20 sati, ali ako bude bilo potrebe, biće produženo do 24 sata.

- Građani se najviše javljaju sa pitanjima o radu opštinske uprave, izdavanju i overi raznih dokumanta, a veliki broj pitanja odnosi se i na komunalne probleme. Takva pitanja rešavaju se u saradnji sa drugim komunalnim službama, preduzećima i sekretarijatima u najkraćem mogućem roku - istakla je Maksimović.

Inače, Servisni centar smešten je u zgradie opštine i, za sada, građanima odgovara šest operatera. Centar je opremljen posebnim softverom koji omogućava tačnu evidenciju o svakom pitanju i njegovom rešenju.

(M. Stojanović / Foto: M. Todorović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA