BESPRAVNA GRADNJA: Podigao garažu, inspekcija donela rešenje o rušenju, ali objekat stoji (FOTO)

Radovan Tešić je u zajedničkom dvorištu zgrade u Zemunu podigao garažu. Kako nije imao potrebnu dozvolu, inspekcija je donela rešenje o rušenju. Tri meseca kasnije, objekat je na istom mestu, a na naše pitanje - zašto, Tešić kaže: "Gde ja da držim drva?"

  • 2

HAOS! Radovan Tešić iz Zemuna bespravno je podigao objekat u zajedničkom dvorištu zgrade u Ulici Mihaila Vukše 17 u naselju Nova Galenika, koji nije uklonio ni tri meseca nakon što mu je iz opštinske građevinske inspekcije naloženo da to uradi.

Dok Tešić kaže da mu je taj prostor neophodan i da je započeo postupak legalizacije, komšije iz zgrade tvrde da uzurpira zajedničku imovinu, a nadležna inspekcija ćuti.

Naime, Tešić je objekat koji, prema sopstvenim rečima, koristi za skladištenje drva za ogrev, podigao pre nekoliko meseci u zajedničkom dvorištu zgrade u kojoj živi.

- To je šupa za drva, jer nemamo gde da ih držimo, a grejemo se na drva - kaže Tešić za Telegraf, a na naše pitanje da li je svestan da je reč o kršenju zakona, odgovorio nam je:

- Pa, gde ja da držim drva? To je sve demontažno, za to ne treba dozvola. Znam kome od komšija to smeta i u proceduri sam sa opštinom da to nekako rešimo. Moraćemo da rešimo, ali ja negde moram da držim drva.

Nakon nekoliko žalbi komšija, na teren je izašla građevinska inspekcija opštine Zemun. U dispozitivu rešenja koje je 15. novembra 2012. potpisao inspektor Esad Nerecaj piše sledeće:

"Nalaže se Tešić Radovanu iz Zemuna, Ul. M. Vukše br 17, da u roku od jednog dana od dana dostavljanja rešenja, o svom trošku ukloni: šupu dimenzija 3,0 m puta 5,0 m od drvenih ploča pokrivenu na jednu vodu crepom plus u produžetku nadstrešnicu na drvenim stubovima, pokrivenu na jednu vodu 3,0 puta 3,0 m na k. p. 15356/11 k. o. Zemun".

Međutim, objekat nije uklonjen ni tri meseca kasnije.

Kako je za Telegraf rekao jedan od Tešićevih komšija, Mladen Karajović, na mestu ove šupe trebalo je da bude letnjikovac za stanare zgrade.

- Trebalo je da tu bude letnjikovac za nas i našu decu, za koji smo se dogovorili da bude podignut o zajedničkom trošku. Objekat je podignut za svega nekoliko sati, nisam stigao da reagujem jer sam u to vreme bio na poslu. U pitanju je zajednički prostor i po toj logici svako od nas može da podigne po jednu šupu. Kada sam mu rekao da ukloni objekat, jer ne želimo garažu u dvorištu, samo mi je odbrusio: 'Vi me prijavite!'- ogorčen je Karajović.

Uprkos našim nastojanjima, u građevinskoj inspekciji opštine Zemun nisu odgovorili na naše pitanje kako je moguće da objekat i dalje postoji, tri meseca nakon rešenja o rušenju. U neformalnom razgovoru rečeno nam je da će ovaj slučaj "biti rešen kada dođe na red".

U međuvremenu, našoj redakciji javio se sam Tešić, koji nas je obavestio da će već narednih dana u Geodetskom zavodu započeti postupak legalizacije svog objekta.

(M. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    21. februar 2013 | 19:40

    Pljune i kaze moje ! Pun je grad takvih "osvajaca" ! U svakoj zgradi ima po neka dileja koja se istripovala da ima prava da parkira auto na "svoje" mesto ! To je javna povrsina i svih 7 miliona gradjana Srbije ima podjednaka prava !

  • Zlatko

    22. februar 2013 | 14:47

    Obzirom da oni kojima je to posao ne rade po zakonu, šta drugo čovek da radi nego da uzme zakon u svoje ruke: polije benzinom navedeni objekat i spali ga do temelja! Pa onda da to bude za primer i potencijalnim siledžijama koji bi mogli da dođu na sličnu ideju i naprave šta im odgovara na prostoru koji je zajednička svojina svih građana. Sramota! Žalosno je što u ovoj zemlji nema zakona za siledžije svake vrste!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA