BEOGRADSKI HEROJ: Ne kajem se, otići ću u zatvor i opet spasavati nemoćne životinje! (FOTO)

- Spasio sam jedan život i za to dobio tri dana zatvora. Kakva je to pravda? - pita se Dragan Stain, koji je pre dve godine udomio mačku i tako srečio da se ona smrzne, ali je kažnjen nakon prijave komšije

  • 35

Beograđanin Dragan Stain, koji je dobio kaznu zatvora od tri dana, zbog toga što je pre dve godine mačku spasao od smrzavanja na pragu svog stana, ističe u razgovoru za Telegraf da se odlučio da obelodani javnosti svoju priču kako se slične stvari ne bi događale u budućnosti i kako bi se sistemski našlo rešenje za besmislena pravila.

- Meni je nakon prijave komšije došla ekipa policajaca koji su se uljudno izvinili i napravili zapisnik o tom događaju. Ponašali su se krajnje korektno. Sudija je takođe poštujući zakon osudila na zatvorsku kaznu. Međutim, u tom poštovanju zakonskih pravila se izgubio svaki smisao - priča Stain i dodaje da da novac nije problem.

- Platio bih kaznu za neko delo da sam počinio. Međutim, ovo je suludo. Spasio sam jedan život, i za to dobio tri dana zatvora. A svakog dana smo svedoci šta se sve dešava u ovoj zemlji i koliko od onih koji su optuženi za mnogo gora krivična dela, a završe u nekoj fioci - ogorčen je Stain.

Ovaj ljubitelj životinja, koji živi sa pet mačaka u stanu, dugogodišnji je borac za prava životinja i do sada je spasio nekoliko stotina ljubimaca, udomljavajući ih ili odvodeći ih u azile za napuštene životinje.

- Izneo sam u javnost moju priču kako se više ne bi dešavale ovakve gluposti i kako bi se sprečilo kažnjavanje humanih građana. Kakva se poruka ovom presudom šalje? Šta znači ovaj pečat sa potpisom ministarstva pravde na presudi? Kakva je to pravda? Pa ja kada bih morao da osudim nekoga na tri dana zatvora zbog ovakvog dela, tri noći ne bih mogao da spavam - ističe Stain.

On navodi da će se odazvati uredno pozivu za zatvorsku kaznu ukoliko dođe to toga. Međutim, to možda može i da se promeni. Naime, nakon pisanja Telegrafa o njegovom slučaju, pozvao ga je načelnik Komunalne policije na sastanak i rekao mu da će pokušati da njegov slučaj reši.

- Nakon objavljivanja vesti, dobio sam mnogo poziva, a jedan od njih je bio i od načelnika Komunalne policije. Idem na sastanak kod njega u ponedeljak. Napomenuo mi je da će pokušati da reši moj problem. Videću šta će da se desi. Meni je moja država već izrekla zakonsku kaznu. Nadam se da će nadležni da uvide koliko je sve suludo u njoj, i da će se ona ispraviti. Moramo poslati poruku ljudima da budu humani, da spašavaju nedužne životinje, a ne da ih teramo u zatvor. To je poenta cele moje priče - kaže Stain.

On napominje da ga presuda nije pokolebala da promeni svoj odnos prema životinjama i dodaje da će im pomagati i u budućnosti.

- Ja neću zbog ovoga da se promenim. Nastaviću da radim ono isto što i do sada. Živim sa pet mačaka, od kojih su sve bile potpuno nemoćne i osuđene na propast. Uredno sam ih vakcinisao, sterilisao i cela moja porodica najnormalnije funkcioniše sa njima. Nadam se da će nadležni organi uvideti grešku u sistemu svog funkcionisanja, i ispraviti je. Ja kaznu, iz principa nisam hteo da platim, i ukoliko je potrebno da zbog jedne mačke odem u zatvor, to ću i da uradim - poručuje ovaj ljubitelj životinja.

Podsetimo, Dragan Stain koji živi u centru Beograda, pre dve godine pomogao mački koja je došla na vrata njegovog stana da se ne smrzne udomivši je na pragu stana. Komšija ga je nakon tog događaja prijavio zbog držanja životinje u zajedničkim prostorijama zgrade, a sud osudio na novčanu kaznu.

Nakon što je odbio da plati izrečenu kaznu, ona mu je zamnjena zatvorskom kaznom od tri dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • made in great britain

    21. jul 2013 | 18:16

    Podrska g. Dragan Stain-u.

  • nemanja

    21. jul 2013 | 18:31

    OVO IMA SAMO U SRBIJI,UMESTO DA SE ČOVEKU POMOGNE ILI BAREM ZAHVALI ZA DOBROTU,SMEŠTA GA SE U ZATVOR!?!? O SRBIJO U ŠTA SI SE PRETVORILA?????

  • Dragan

    21. jul 2013 | 18:49

    Ovo treba da vidi Evropa,ima da nas prime u EU i pre vremena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA