Ledolomci se bore sa santama na Dunavu

Infrastrukturni objekti u Beogradu nisu ugroženi, a mostovi su bezbedni, istakao je Štab za vanredne situacije

  • 0

Javno vodoprivredno preduzeće "Beogradvode" angažovalo je od brodove "Aleksandar" i "Kablar", a akciji lomljenja leda na Dunavskom rukavcu priključio se i brod "Topola", rečeno je na sinoćnoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

Ta plovila su angažovana na stvaranju vodenog puta za novi led koji pristiže uzvodno, a radi se na pravcu od Ušća do Zemuna, kroz Dunavski rukavac. Ovim delovanjem nastoji se da se obezbedi sigurnost plovila i plovnih objekata u zoni rukavca.

Kako je navedeno, nijedan infrastrukturni objekat grada nije ugrožen, mostovi su bezbedni i pod stalnom kontrolom, ljudski životi nisu ugroženi i nema opasnosti od poplava. Situaciju kontrolišu pripadnici Rečne policije, "Beogradvoda", Uprave za vanredne situacije, Saobraćajne i Komunalne policije.

Uzvodno se očekuje veća količina leda, ali će taj led proći kroz Beograd u naredna 24 sata, kada će se i stanje na Dunavu normalizovati, rekao je Slobodan Šolević, zamenik komandatna Gradskog štaba za vanredne situacije.

U Štabu podsećaju da je tokom proteklih dana Lučka kapetanija "Beograd" obustavila plovidbu i izdala saopštenje svim vlasnicima plutajućih objekata, kućica, splavova i čamaca da obezbede neprekidan nadzor i preduzmu sve potrebne mere radi sigurnosti svojih objekata.

Podsetimo, brod-restoran "Aleksandar", koji se nalazio na zemunskom keju, potonuo je juče zbog leda koji je počeo da se topi i kreće Dunavom, a sa vezova se otkačilo još dvadesetak splavova. Takođe, barže koje su, nošene ledom, nekontrolisano plovile Dunavom, provukle se tik pored stubova Pančevačkog mosta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA