TELEGRAF NA SAJMU NAMEŠTAJA: Muzički krevet, pozlaćena komoda, stolica od lanaca (FOTO)

Među najskupljim stvarima na Sajmu svakako je pozlaćena soba koja se sastoji od stočića, komode i fotelje sa pozlaćenim delovima. Ova tri komada nameštaja ukupno iznose oko 2.500 evra

  • 0

Novi trendovi u industriji nameštaja, popust do 40 odsto i veliki izbor dovoljan su razlog da, ako već niste, posetite 51. Međunarodni sajam nameštaja.

Sajam, koji je otvoren do 17. novembra, u šest hala okupio je 400 izlagača, od čega je 100 inostranih. Iako su cene nameštaja niže nego prethodnih godina, prodavci još ne trljaju ruke. Kažu - prvi dani služe za razgledanje a za vikend se trguje.

Da biste na Sajmu kompletno opremili stan od šezdeset kvadrata, a imate 200.000 dinara, nameštaj morate kupiti kod domaćih proizvođača. Cene su, za razliku od prethodnih godina, dosta ujednačene, te kod većine jeftinijih proizvođača kauč s mehanizmom može da se kupi za 25.000-30.000 dinara, dok dvosed košta između 20.000 i 25.000.

Kuhinje se mogu kupiti već za 28.000, dok su kupatila (bez kade) nešto jeftinija. Dečje sobe koštaju od 30.000, koliko staju i spavaće sobe. Trpezarijski sto s četiri stolice može da se nađe već za 26.000.

Staro pravilo, koje važi i na Sajmu, glasi da luksuzna roba uvek ima kupca. Kožne garniture koje koštaju od 90.000 pa naviše prodaju se odlično. Trgovci kažu da takav nameštaj uglavnom kupuju srednjostaleške porodice koje su godinama štedele za "neku dobru stvar u kući".

Pored "standardnog nameštaja", ove godine izlagači su stavili akcenat i na neobične komade, koji enterijer mogu učiniti nesvakidašnjim.

Najzanimljiviji štand redakciji Telegrafa bio je onaj na kojem su predstavljene stolice i lampe napravljene od lanaca, mozaici od starih šrafova, i sve to u šahovskom dezenu.

Ono što je svima privlačilo pažnju i ove godine bili su kamini koji su sve češća dekoracija modernih stanova. Pored toga što lepo izgledaju, dobro greju, pružaju osećaj toplote i čuvaju životnu sredinu. Za ove moderne kamine vam nisu potrebna drva, oni stvaraju plamen pomoću etil-alkohola. Male peći koštaju oko 80 evra, dok veliki, zidni kamini na Sajmu staju oko 900 evra. 

Na dva štanda možete da kupite i luksuzne lustere od kristala, koji koštaju od 110.000 dinara pa naviše. Najveću pažnju posetilaca privlači takozvana muzička soba i muzički krevet. Muzička soba je ujedno kamin, TV polica i muzička linija. Muziči krevet u sebe ima ugrađene zvučnike i mini-liniju, a u njegovom podnožju nalazi se LCD televizor.

Među najskupljim stvarima na Sajmu svakako je pozlaćena soba koja se sastoji od stočića, komode i fotelje sa pozlaćenim delovima. Ova tri komada nameštaja ukupno iznose oko 2.500 evra.

Ukoliko želite da posetite Sajam nameštaja, sada imate priliku. Telegraf vam poklanja 10 puta po dve ulaznice. Svi zainteresovani mogu da se jave na karte@telegraf.rs.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA