BOŽIĆNA LITURGIJA: Patrijarh Irinej i Ivica Dačić u Sabornoj crkvi (FOTO)

U Sabornoj crkvi u Beogradu počela je božićna liturgija koju služi poglavar patrijarh Irinej, a kojoj prisustvuje i premijer Srbije, kao i prestolonaslednik Aleksandar

  • 3

U Sabornoj crkvi u Beogradu počela je božićna liturgija koju služi poglavar patrijarh Irinej. Liturgiji prisustvuju predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar i predstavnici Islamske zajednice Srbije.

Vernici i dalje pristižu, mada u manjem broju nego ranijih godina.

Patrijarh Irinej u ponedeljak je osveštao badnjak na Svetosavskom platou, nakon čega je u Hramu Svetog Save održana večernja liturgija uoči Božića.

- Badnji dan je naš sveopšti praznik, stari praznik koji smo nasledili od naših praotaca koji su imali svoje simbole i signale, dok još nisu bili hrišćani - rekao je Irinej u obraćanju okupljenima, kojih je bilo oko 500.

Patrijarh je istakao da je badnjak "čvrsto drvo koje ima jak žar i jak plamen", čija svetlost treba sve da ispuni ljubavlju prema sebi, bližnjima, ali svim drugim ljudima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gledaj i uzivaj narode Srbski!

    7. januar 2014 | 13:06

    Tvoji verski i svetovni lideri koji ti toliko dobra i prosperiteta zele i pruzaju i u svetlu buducnost vode! Srbijo i Srbi vi bar znate gde ce vase duse posle!

  • vlada

    7. januar 2014 | 12:52

    Slobo vrati se, sve ti je oprošteno!!!

  • Srb^in

    8. januar 2014 | 09:51

    Ko braca rodjena! Nit smrde nit mirisu....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA