KBC DEMANTUJE: Evo kako zapravo izgleda odeljenje pedijatrije (FOTO)

Prema rečima direktora KBC Zemun Dragoša Stojanovića, higijena u bolnici je na visokom nivou. On je ipak priznao da su sporne fotografije napravljene u ovoj ustanovi

  • 16

U KBC Zemun danas je sazvana pres konferencija povodom fotografija pedijatrijskog odeljenja, koje su se juče pojavile na internetu, Fejsbuku i u mnogim medijima. Nakon objavljenih fotografija sproveden je kontrolni i inspekcijski nadzor, a rezultati tek treba da stignu.

Direktor KBC Zemun Dragoš Stojanović rekao je novinarima da su informacije da je pedijatrijsko odeljnje ove ustanove "leglo zaraze" netačne. On je potvrdio da su fotografije čiji je autor Verica Večerinac, koja je bila na pedijatriji u Zemunskoj bolnici zajedno sa svojim deteteom načinjene u toj ustanovi, ali je istakao da su neproverene i netačne.

- Higijena u bolnici je na visokom nivou, kao i lekara koji ovde rade. Niko nije radio nestručno, već predano čitave godine - rekao je Stojanović.

Zgrada KBC Zemun je stara više od 100 godina i pod zaštitom je države. Najveći problem su oronuli podovi ispod kojih se, kako su nam rekli neki od zaposlenih, krije pravi "zoo-vrt". Stari su i kreveti, sanitarije, prozori, pločice...

- Nekada, zbog popunjenosti kapaciteta, ne možemo da obezbedimo svim roditeljima da spavaju pored svoje dece, a neke majke moraju biti na stolicama. Imamo visoke dečje krevetiće, kao i pomoćne ležajeve za roditelje. Mi bi hteli da svako dete ima najbolje uslove, ali nije sve to tako lako. KBC Zemun se po prvi put suočava sa iznošenjem neistina bez prethodnih provera - rekao je Stojanović i dodao da niko ne spava na podu.

Zbog pravno-administrativnih komplikacija, problemi u zgradi moraju da se rešavaju sistemski, rekao je direktor KBC Zemun, i dodao da nije dovoljno srediti samo jedan wc, već je neophodno uraditi i celu vertikalu.

On je izrazio nadu da će zemunska pedijatrija biti rekonstruisana 2015. godine.

- Nama je sad potreban i rendgen, ali i za njega su nam potrebni specijalni uslovi. Mi ne smemo da srušimo zid, stavljamo fasadu... Mi našu decu i unuke dovodimo ovde, i ni u jednom trenutku nismo napustili struku i etiku. Želimo da svima bude najbolje. Mislim da je 2015. naša godina za rekonstrukciju. Sada nam je najvažnije da imamo ustanovu u kojoj se osoblje maksimalno trudi da bi imali što bolje lečenje - rekao je Stojanović.

Načelnik Odeljenja pedijatrije KBC Zemun Boris Kovačević rekao je novinarima da su toj ustanovi najpotrebniji novi podovi, montažne stolice, ležaljke...

(Telegraf.rs / Izvor: Mondo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tijana

    15. januar 2014 | 17:21

    Jao direktore,pa svi znamo da ste sredili sobu zbog fotografisanja!!!Ni u porodilistima nista nije bolje,ali kada bi dosli novinari,sve bi bilo pod konac.Ne lazite,greh je.

  • Vlada

    15. januar 2014 | 17:12

    A zapitajte se kako izgledaju bolnice na jugu srbije

  • Dutch

    15. januar 2014 | 18:31

    Znaci direktor u isto vreme potvrdjuje navode i odmah ih demantuje snimanjem namestenih soba. Genije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA