TELEGRAF U POSETI NAJVAŽNIJOJ BEBI U BEOGRADU: Sreća, radost i uživancija! (FOTO) (VIDEO)

- Ovo priznanje je za sve nas iznenađenje. Kada su nadležni iz Sekretarijata sopštili da je naš Teodor dobitnik priznanja, bili smo veoma srećni. Pošto smo i suprug Marko, i ja, usmereni na očuvanje životne sredine i ekologiju, neće nam predstavljati problem da ga u tom duhu i vaspitamo - kaže Milica, majka prve "VIP" bebe u Beogradu

  • 3

Teodor Jorgačević, prvo je novorođenče koje je dobilo titulu “vrlo važna beba” Beograda, a ovaj sertifikat je dodeljen u okviru projekta “Zeleni izdanak” koji je pokrenulo Udruženje “Čuvari prirode”, uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Ekipa Telegrafa je povodom tog priznanja, posetila je porodicu Jorgačević, čiji je Teodor od danas novi član u naselju Mali Mokri Lug. U kući veoma vesela atmosfera, članovi porodice i rodbina se raduju prinovi.

Milica Krstić Jorgačević, majka najvažnije bebe, napominje da neće biti problema u usmeravanju njenog sina na vrednosti koje podrazumeva dodeljeno priznanje.

- Ovo priznanje je za sve nas iznenađenje. Kada su nadležni iz Sekretarijata sopštili da je naš Teodor dobitnik priznanja, bili smo veoma srećni, i u prvi mah smo mislili da se možda radi o nekoj šali. Međutim, nakon dodeljenog sertifikata, shvatili smo da smo dobili i određenu vrstu obaveze. Pošto smo i suprug Marko, i ja, usmereni na očuvanje životne sredine i ekologiju, neće nam predstavljati problem da u tom duhu vaspitamo i Teodora - kaže Milica.

Ponosni otac, Marko Jorgačević, ističe da Teodora neće biti teško edukovati u duhu očuvanja zdrave sredine zbog njihovog okruženja.

- Ne nalazimo se u centru, i imamo dovoljno prostora za sve. Okruženi smo prelepim prirodnim okruženjem, tako da ništa neće biti teško - kaže on.

Podsetimo, sertifikat “vrlo važne bebe” dobiće 8.000 beba u narednih godinu dana koje se rode u “GAK Narodni front” sa ciljem da se novorođenčad, kao i njihovi roditelji edukuju o važnosti zaštite životne sredine, kao i življenju u skladu sa principima održivog razvoja.

Goran Trivan, gradski sekretar za zaštitu životne sredine, uputio je poziv svim roditeljima da se uključe u ovu akciju.

- Pozvao bih roditelje da svake godine posade bar po jedno stablo jer će zahvaljujući tome, već nakon prvih pet godina, ta stabla biti dovoljna da proizvedu kiseonik za čitav život njihove vrlo važne bebe - rekao je Trivan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ilij

    17. novembar 2014 | 21:11

    Neka je živo i zdravo,a ja mislim da nam je svako dete najvaznije

  • Pera Kojot!

    17. novembar 2014 | 22:08

    Nek je ziv I zdrav!

  • Ćora

    17. novembar 2014 | 22:48

    Svako dete je važno i ako se rodi u unutrašnjosti ili u Narodnom frontu. Učimo ih kako da čuvaju prirodu i ne zagadjuju je. Na žalost, udišu zagadjen vazduh i jedu zatrovanu hranu. I taj mališa, Teodor, ako majka ne bude imala mleka, ko zna šta će piti? Razumete?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA