≫ 

ZVANIČNO POTVRĐENO: Evo za koliko tačno će biti povećane plate i penzije od 2018. godine!

Povećavanje penzija i plata u javnom sektoru će biti od 1. januara 2018. godine

  • 33

Premijerka Srbije Ana Brnabić je u svom izglaganju povodom prvih 100 dana vlade govorila i o povećavanju primanja penzionerima i zaposlenima u javnom sektoru od 1. januara 2018. godine.

(UŽIVO) 100 DANA VLADE SRBIJE: Brnabić predstavlja rezultate rada (LIVESTREAM)

Penzionerima će penzije biti povećane za 5 odsto, što će značiti da će imati veće penzije nego pre smanjenja 2014. godine.

Narednog meseca će svi penzioneri primiti jednokratnu pomoć od 5.000 dinara.

Premijerka je najavila da će za 10 odsto biti povećane plate prosvetnim, zdravstvenim i socijalnim randicima, vojsci, policiji, bezbednosnim službama, kao i zaposlenima u sudovuma, tužilaštvima, zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, u ustanovama kulture i poreskoj upravi.

Zaposlenima u administraciji, stručnim služama ministarstva, u Skupštini, sledi povećanje od 5 odsto, dodala je ona.

- Ovo smo pažljivo odmeravali da damo pozitivan signal zaposlenima u državnoj administraciji, a da se ne vraćamo na vreme kad je ustvari najbolji posao bio u administraciji, jer onda privreda ne može da napreduje - rekla je Brnabić.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    14. oktobar 2017 | 13:57

    Gradjani su zadovoljni.

  • Ana

    14. oktobar 2017 | 14:25

    Koliko god povecanje bude,dobro ce doci gradjanima

  • Dusanka

    14. oktobar 2017 | 13:49

    Povećati platu ministarstvima i Skupstini zasto ?!Zar oni nemaju vec prevelike plate i benificije ?!Iz restorana u Skupstini svi redom kupuju gotova jela (ruckove ,vecere itd)po ceni 400-500din za čitavu porodicu od kolača supa ,snicli ,voca itd i to nose kuci -sve naj kvalitetnije !A penzionerima 5%povecanje posle koliko godina a gde je otišao rast cena ?!Vazno je da oni podignu plate njima koji vec imaju ogromne plate .Oni su trabali njih da izuzmu iz tog povećanja a da povećanje ide svim drugima .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA