≫ 

U Mionici 300 novih radnih mesta (FOTO)

Proizvodni pogon biće smešten u nekadašnjoj šivari "Mladost" u Mionici. Ova strana investicija je od velike koristi za žitelje mioničkog kraja

  • 1

Austrijska kompanija "Z-line" u januaru iduće godine otvoriće u Mionici fabriku za proizvodnju presvlaka za autosedišta i u tom pogonu planira da zaposli 300 radnika!

Viz air traži radnike iz Srbije: Ovo je najveći konkurs u istoriji kompanije, traže 1.300 ljudi

Sa predstavnicima te austrijske kompanije predsednik mioničke opštine Boban Janković je potpisao ugovor o otvaranju trećeg pogona kompanije "Z-line" u jugoistočnoj Evropi.

Proizvodni pogon biće smešten u nekadašnjoj šivari "Mladost" u Mionici. Ova strana investicija je od velike koristi, kako za žitelje mioničkog kraja, tako i za Opštinu, s obzirom na to da se na evidenciji Službe za zapošljavanje nalazi veliki broj radnika konfekcijske struke, koji su posle privatizacije šivare "Mladost" ostali bez posla.

-Za nas je otvaranje svakog radnog mesta veoma važno, a naročito kada se radi o dolasku stranog investitora, koji je spreman da zaposli veći broj ljudi. Pogon za proizvodnju autopresvlaka biće otvoren u januaru. U roku od dve godine posao će dobiti 150 radnika, a plan austrijske kompanije je da u naredne tri godini u tom pogonu zaposli ukupno 300 radnika.

- Da bi privukli strane investicije i otvorili nova radna mesta, odlučili smo da ovoj kompaniji u naredne dve godine besplatno ustupimo prostor nekadašnje šivare "Mladost" , a pored toga, preko našeg Centra za obrazovanje i razvoj pružićemo im podršku za obuku radnika - rekao je predsednik mioničke opštine Boban Janković.

Foto: Telegraf.rs

Prvi čovek Mionice naglašava da je pravljenje povoljne klime za investitore i otvaranje novih radnih mesta prioritet lokalne vlasti.

- To je jedini način da zaustavimo ekonomsku migraciju mioničkog stanovništva. Razvoj Opštine mora da bude baziran na realnim resursima, podrškom razvoju poljoprivrede, turizma i u ovom slučaju industrije jedini je način da osnažimo naše stanovništvo i ostvarimo privredni rast - napominje Janković.

Firma "Z-line" se bavi serijskom i specijalizovanom proizvodnjom u oblasti autoindustrije, brodogradnje, avijacije i nameštaja.

Daljinac baner

(S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA