Još 100 miliona evra kredita od Svetske banke za izgradnju infrastrukture

- Mi smo i prošle godine proglašenu za jednu od zemalja koja je najbrže izdavala građevinske dozvole. Bili smo 36 na Duing listi - podsetila je ona

  • 5

Novih 100 miliona evra kredita Svetske banke biće u budžetu do kraja godine, kaže ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i dodaje da je novac namenjen za izgradnju infrastrukture.

Srbija najprivlačnija zemlja za ulaganje u Jugoistočnoj Evropi! (FOTO)

Kako da Srbija ima rast BDP od 5%: Pet preporuka Svetske banke (FOTO)

Ona je naglasila da će 60 miliona evra biti utrošeno za održavanje putne infrastrukture - održavanje 3.000 kilometara puta, dok će 40 miliona evra biti utrošeno za energetsku efikasnost.

Odlična je vest to što je Svetska banka proglasila Srbiju za lidera Jugoistočne Evrope u reformama, pre svega u privlačenju stranih investitora, rekla je ona.

- Mi smo i prošle godine proglašenu za jednu od zemalja koja je najbrže izdavala građevinske dozvole. Bili smo 36 na Duing listi - podsetila je ona.

Printskrin: Tanjug

O napretku, kako kaže, najbolje govore fabrike koje se otvaraju, i podseća da nema nedelje, a da se u Srbiji ne otvori neka fabrika. Pojašnjava da se stubovi koji se pominju u indeksu konkurentnosti odnose na ulaganja u infrastrukturu u bolje uslove za investitore.

- Investitor kada dolazi on dve stvari pita: Da li može da otvori fabriku blizu auto puta i da se priključi na njega i kojom brzinom se dobijaju građevinske dozvole - rekla je Mihajlović za RTS.

Brojke svedoče, naglašava, o napretku Srbije te podseća da je stopa nezaposlenosti pre tri godine bila 26 odsto, a da je poslednjih nekoliko meseci 11 odsto, kao i da trenutno u Srbiji ima 20.000 gradilišta.

Sutra će deonicu puta na Koridoru 10 obići zajedno sa direktorom Svetske banke. Za obilaznicu oko Dimitrovgrada Svetska banka je izdvojila 310 miliona evra kredita.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Podseća da se izgradnja Koridora 10 privodi kraju, da su ostale samo dve najteže deonice jedna u Grdeličkoj klisuri i obilaznica oko Dimitrovgrada.

Zadovoljna je urađenim tokom ove građevinske sezone, kaže da se ne osvrće se na kritike da njoj nije mesto na gradilištima, jer smatra da je to način da se ubrza rešavanje problema ukoliko postoje.

Od nove Duing liste, koja će biti objavljena u utorak, očekuje dobre rezultate.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Још сто милиона

    26. oktobar 2017 | 10:35

    Још сто милиона? Имам само једно питање ко ће да врати тих 100 милона ?Зашто се задужујемо толико да ће мо постати робови ММФ банака и осталих Робовласничких банака? Зашто не градимо Србију можда мало мање али сопственим рукама и са оним средствима што имамо ? Погледајте и угледајте се на Мађарску где су истерали сорошеву банду крвопија и злогласног ММФ~а

  • abudlah

    26. oktobar 2017 | 10:20

    ja hteo da dignem preko plate,kredit od 100 hiljada dinara,rekao mi komsija,dacu ti ja para,koliko ti treba,ako nekad vratis,i ako ne vratis, vratio si,samo nemoj da uzimas kredit, moraces da vratis vise nego sto si uzeo,i jos sebi da odvajas hranu od usta,da bi mogao da vratis taj kredit.. izgleda da imam dobrog komsiju,mada sam uzeo 45 iz dva puta,i jos samo 5 imam da mu vratim i izmirio sam,posten covek, nema kamate za mene, nema banke,papira...

  • Miloje Bubanja

    26. oktobar 2017 | 10:18

    a kolika je kamata na taj kredit,naravbno i koliki je grejs period

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA