Šta će biti s Komercijalnom bankom: Ovo su najnovije informacije

- Svakodnevno razgovaramo sa suvlasnicima IFC i EBRD i vagamo šta je u najboljem interesu građana i države - navela je premijerka

  • 41

Premijerka Srbije Ana Brnabić je rekla da se se država priprema za eventualnu privatizaciju Komercijalne banke, ali da to nije konačni zaključak vlade i da će tek biti doneta odluka.

Komercijana banka lider, paušalne informacije štete svima

3 ponuđača: Komercijalnu banku žele Turci, Mađari i Kostić

- Još vagamo koje je najbolje rešenje - rekla je premijerka ističući da će država svakako biti veoma obazriva i da neće pristati na bilo koga ako se uđe u proces privatizacije.

Na pitanje novinara da li će "ovo što se dešava" (afera) u Komercijalnoj banci uticati na eventualnu privatizaciju, Brnabić je rekla - spremamo se za privatizaciju Komericijalne banke, ali to nije konačni zaključak vlade , na tom zaključku se radi.

- Svakodnevno razgovaramo sa suvlasnicima IFC i EBRD i vagamo šta je u najboljem interesu građana i države - navela je premijerka.

Ona kaže da je, po njoj, najbolje da se krene u privatizaciju, pošto je država Srbija manjinski vlasnik.

- Čak i ako krenemo tražićemo strateškog partnera, koji je dobar i ukoliko se jave neke od najačkih banaka postoji mogućost da valda proda i svoj udeo u banci, ali to ne mora da zanači, bićemo obazrivi u privatizaciji i videćemo da li će to biti u najboljem i najdugoročnijem interesu Srbije - istakla je Brnabić.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • laki

    13. novembar 2017 | 19:17

    Naš narod veruje Ani Brnabić i siguran sam da će ona raditi sve što je najbolje za ovu državu

  • Milena

    13. novembar 2017 | 18:10

    Kao bivši radnik Razvojne banke, nadam se da neće doživeti istu sudbinu. Mislim da sadašnja vlast to neće dozvoliti za razliku od one žute

  • Milos

    13. novembar 2017 | 18:03

    Država će naći najbolje rešenje kada je Komercijalna banka u pitanju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA