Budžet Vojske veći za četvrtinu: Evo na šta će biti potrošen

Povećanje plata pripadnicima vojske iznosiće 10 procenata linearno

  • 1

Budžet Ministarstva odbrane će u 2018. godini biti veći za 25 odsto, a najveći deo tih sredstava namenjen je povećanju plata pripadnika srpskih oružanih snaga, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Sjajan dogovor MMF i Vlade: Povećanje plata i penzija u 2018.

Vulin je najavio i da će povećanje plata pripadnicima vojske iznositi 10 procenata linearno.

- Ministarstvo odbrane je zahvaljujuću razumevanju republičke Vlade i predsednika Srbije i vrhovnog komandanta dobilo za 25 procenata veći budžet nego što je to bilo prethodnih godina - rekao je Vulin novinarima u Aranđelovcu:

- Naš budžet sada iznosi nekih 70,5 milijardi dinara. Najveći deo toga je odvojen za standard naših pripadnika kroz povećanje plata, a zaista velika sredstva će ići i za nastavak naoružavanja, nastavak opremanja najsavremenijim borbenim sistemima i naravno za održavanje i remont naše tehnike.

Vulin kaže da je značajan deo novca predviđen za nastavak stambene izgradnje.

Foto: Telegraf

- Očekujemo sa velikim nestrpljenjem i da vladina komisija, koja je fomirana na osnovu naređenja vrhovnog komandanta Vojske Aleksandra Vučića, izađe sa konkretnim planom i projektom za masovnu stambenu izgradnju za sve pripadnike bezbednosnog sektora - rekao je Vulin.

- Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da kažem da je Srbija još jednom pokazala koliko joj je stalo do pripadnika vojske, koliko joj je stalo do naše bezbednosit, naše sigurnosti, i koliko joj je stalo da zahvaljujući tako snažnoj vojsci sačuva politiku vojne neutralnosti -  naglasio je ministar odbrane.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dron

    3. decembar 2017 | 16:20

    Dokle vise linearno?!?! Opet neko 100.000 a neko 33.000. Shvatite razlika u platama je ogromna. Oni koji stvarno rade imaji najmanje plate. Da li neko nece namerno cini mi se da shvati. Opet ce vam vojnik i podoficir kojih imate u manjku imati plate da jedva prezivljavaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA