Ko se bavi ovim granama poljoprivrede, može da dobije pomoć države, čak i 400.000 dinara!

Rok za podnošenje prijava je 5. april

  • 6

Sekretarijat za privredu Beograda objavio je četiri javna poziva za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti pčelarstva, stočarstva, voćarstva i povrtarstva. Poziv važi i za nabavku poljoprivredne mehanizacije - priključnih mašina na teritoriji grada Beograda za 2018.

Nenad je pre 10 godina zasadio lešnike po propisu države da bi dobio subvenciju: Danas ih čupa jer ima DŽUNGLU (FOTO)

Podsticajna sredstva su namenjena za nabavku nove opreme za pčelarstvo i to: deset košnica sa pripadajućim ramovima, vrcaljka (ručna ili električna), električni otklapač saća (automatski ili poluautomatski) i topionik za vosak. Maksimalni iznos podsticajnih sredstava iznosi 65.000 dinara po korisniku.

Za ovu namenu opredeljena su bespovratna finansijska sredstva u iznosu od 20.000.000 dinara, a rok za podnošenje prijava je 5. april.

Podsticajna sredstva u oblasti stočarstva namenjena su za nabavku domaćih ili uvoznih kvalitetnih steonih junica holštajn - frizijske rase ili simentalske rase, kvalitetnih priplodnih ovaca i kvalitetnih priplodnih koza.

Maksimalni iznos podsticajnih sredstava je 300.000 dinara po korisniku, za tu namenu opredeljena su bespovratna finansijska sredstva u iznosu od 50.000.000 dinara, a rok za podnošenje prijava je 23. mart.

Foto: Profimedia, Designpics

Podsticajna sredstva u oblasti voćarstva i povrtarstva namenjena su za nabavku i postavljanje opreme i to: protivgradne mreže na površini od 0,25 ha do 1 ha, protivgradne mreže sa sistemom za navodnjavanje "kap po kap" na površini od 0,25 ha do 1 ha, plastenika sa sistemom za navodnjavanje "kap po kap" na površini od 0,03 ha do 0,05 ha, sistema za navodnjavanje "kap po kap" na površini od 0,25 ha do 1 ha.

Za ovu namenu opredeljena su bespovratna finansijska sredstva u iznosu od 50.000.000 dinara i rok za prijave je 30. mart. Podsticajna sredstva za nabavku poljoprivredne mehanizacije - priključnih mašina namenjena su za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije.

Pravo na dodelu podsticajnih sredstava može ostvariti fizičko lice - nosilac registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Foto: Telegraf

Podsticajna sredstva koja su namenska i bespovratna dodeljuju se u maksimalnom iznosu 80 odsto cene prihvatljivih troškova nabavke poljoprivredne mehanizacije - priključnih mašina.

Maksimalni iznos podsticajnih sredstava je 400.000 dinara po korisniku. Za ovu namenu opredeljena su bespovratna finansijska sredstva u iznosu od 55.000.000 dinara. Rok za podnošenje prijava je 16. mart.

Pravo na dodelu podsticajnih sredstava može ostvariti fizičko lice - nosilac registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Foto: Wikimedia/prof. dr. Zdravko Matotan

Podsticajna sredstva koja su namenska i bespovratna dodeljuju se u maksimalnom iznosu 80 odsto cene onoga što je predmet javnog poziva.

VIDEO: Kako da podignete dividende besplatnih akcija u Pošti.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wladimir

    14. februar 2018 | 12:07

    Grada Beograda?!!! Pa se posle čude što svi imaju separatističke aspiracije?! Dajte bre ljudi,AMAN,postoje delovi Srbije izvan Beograda,u celoj Srbiji žive ljudi,a na našu veliku žalost,utisak je da sve treba samo Beogradu...Plaćam sve redovno,poreze,poljoprivredno socijalno,možda i više nego neki u centru Bg...a živimo kao u kamenom dobu,gazeći blato,bez puteva,vode,struje i elementarnih uslova za život i rad....molim objavite mi komentar jer poslednjih 20-ak niste objavili.Hvala!

  • Sremac

    15. februar 2018 | 06:08

    A mi van beeeograda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA