≫ 

Osumnjičeni za ubistvo Amerikanca na Zakintosu za 16 dana prebačen u treći zatvor: Postupak se nastavlja bez ijednog papira na srpskom jeziku

Za njegovo ubistvo sumnjiči se devet osoba, starosti od 18 do 34 godina. Pritvor je određen sedmorici osumnjičenih, od kojih su petorica Srba, jedan Britanac srpskog porekla i jedan Grk

  • 13

Dušan Ranković, osumnjičeni za učešće u tuči i ubistvu američkog turiste na grčkom ostrvu Zakintosu, prebačen je u četvrtak u pritvor zatvora u Amfisi.

Da li ova izjava prijatelja ubijenog Amerikanca na Zakintosu može Srbima da promeni tok suđenja?

Srbi na Zakintosu razdvojeni: Prebačeni u različite zatvore

Hostesa sa Zakintosa dala DVA ISKAZA: Devojka od koje zavisi sudbina srpskih mladića ima dve verzije događaja?

Prema rečima Rankovićeve advokatice, Zore Dobričanin, njen branjenik je prethodnih 16 dana, od kada je uhapšen, bio pritvoren prvo u policijskoj stanici na Zakintosu, zatim u tranzitnom zatvoru u Patri, pa u Atini, da bi u četvrtak stigao u Amfisu.

- Konačno tek juče, 27. jula 16 dana od kada je uhapšen, Dušan Ranković je stigao u pritvor u kom je smešten. Sve vreme do sada proveo je u "privremenom smeštaju, prvo u policijskoj stanici na Zakintosu, zatim u tranzitnom zatvoru u Patri, pa u Atini i konačno je danas stigao u pritvor zatvora u Amfisi.

- Naravno, ni njemu kao ni ostalima rešenje o pritvoru i dalje nije uručeno, niti postoji ijedan papir na srpskom jeziku u spisima prdmeta, osim punomoćja koja su meni potpisali, a koje sam takođe morala da prevedem na grčki.  Verovali ili ne, od naših mladića u pritvoru u zatvorima u Grčkoj zahteva se da pišu na grčkom pisma i molbe kojima se obraćaju sudu.

- Jedan od njih je napisao molbu kojom moli da mu se uruči rešenje o pritvoru na srpskom jeziku, ali u zatvoru to nisu hteli da mu prime dok ne prevede na grčki, pa mu rekoše - neka čeka da mu dođe advokat. Uzas jedan - kaze Zora Dobričanin za Telegraf.

Ona je ranije rekla da će se suđenje za ubistvo mladog Amerikanca Bakarija Hendersona (22) obaviti u Patri.

Za njegovo ubistvo sumnjiči se devet osoba, starosti od 18 do 34 godina. Pritvor je određen sedmorici osumnjičenih, od kojih su petorica Srba, jedan Britanac srpskog porekla i jedan Grk.

Preostala dvojica osumnjičenih 22-ogodišnjih državljana Srbije puštena su uz kauciju od 5.000 evra da se brane sa slobode. Mladićima se na teret stavlja krivično delo saučesništvo u ubistvu.

N1 navodi da je jedan od mladića koji su nakon tuče na Zakintosu i hapšenja došli u Srbiju izjavio da se ne brani sa slobode, već da je pušten na slobodu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA