Bogdanu Mitroviću, koji je uhapšen na Kosovu, određen pritvor

Mitrović je posle hapšenja prebačen u sud u Prizrenu, gde ga je sudija saslušao i po nalogu tužilaštva odredio mu pritvor

  • 5

Po nalogu tužioca kosovskog Specijalnog tužilaštva, Bogdanu Mitroviću uhapšenom u Suvoj Reci određen je pritvor od 48 sati, javlja RTS.

Uhapšen Srbin na Kosovu tokom obilaska crkve za Veliku Gospojinu (FOTO)

Vučić o hapšenju Bogdana Mitrovića (74): To je bez sumnje politika zastrašivanja, brutalan potez kosovskih specijalaca pred kamerama

Kako je rečeno u policiji u Prizrenu, Mitrović je posle hapšenja prebačen u sud u Prizrenu, gde ga je sudija saslušao i po nalogu tužilaštva odredio mu pritvor.

Mitrović (74) iz Sopine, uhapšen je tako što je izveden iz grupe raseljenih Srba koji su obišli svoje kuće i porušenu Crkvu Svete Bogorodice u Mušutištu.

Kosovska policija je akciju izvela po okončanju liturgije u porušenoj pravoslavnoj crkvi i nakon što su raseljeni obišli svoja napuštena imanja u Mušutištu. Na izlasku iz Suve Reke, specijalci sa fantomkama izveli su Bogdana Mitrovića iz autobusa.

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv Mitrovića 18. jula ove godine, zbog, kako je navelo, krivičnog dela "ratni zločin protiv civilnog stanovništva".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    29. avgust 2017 | 11:05

    Da se to desilo sa nekim Šiptarom svi Šiptari bi izašli na ulice da protestuju. Nas boli tuki. Zato i jesmo tamo gde smo.

  • laki

    29. avgust 2017 | 12:08

    Najveci paradoks i najtuznija stvar je ta da medju ovima sa fantomkama ima i srba koji hapse srbe, a jos veci je taj da u kosovskoj takozvanoj nekoj vojsci ima oko 80 srba, pa vi sad zamislite sve to u svojoj glavi, ja ne mogu ali eto prokletsvo nase ne prestaje !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA