U Srbiji u četiri kontrole otkrivena 42 migranta: Skriveni u golfu, kontejnerima za robu i šleperu

U automobilu beogradskih tablica koji je zaustavljen na auto-putu u smeru ka Nišu pronađeno je 15 državljana Iraka, među kojima je bilo i troje dece uzrasta između tri i sedam godina

  • 2

Carinici su u kontrolama u različitim delovima zemlje sprečili su ukupno 42 migranta da ilegalno pređu granicu i predali ih policiji u dalju nadležnost, saopštila je danas Uprava carine.

Pucnjava na srpskoj granici: Dva automobila probila barijeru, policija pucala, ima ranjenih! (VIDEO)

U škole širom Srbije upisana 252 đaka migranta: Srpska deca prihvatila nove drugare!

Na graničnom prelazu Batrovci, danas oko 14 sati, otkriveno je 17 migranata, od kojih je troje dece iz Iraka, dok su ostali migranti punoletni državljani Avganistana.

Oni su se nalazili u dva kamiona bugarske firme koja su prevozila tekstil i boju za tekstil, a detaljnom kontrolom kamiona, od kojih je jedan robu prevozio u Sloveniju, a drugi u Austriju, u tovarnom prostoru među paletama otkriveni su migranti.

Nekoliko sati ranije, dubinskom kontrolom auto-puta Pirot-Niš, u blizini naselja Crvena Reka primećen je "folksvagen pasat", beogradskih registarskih oznaka, koji je zatamnjenim staklima i vidnom preopterećenošću tovarom izazavao sumnju carinika.

Nakon što je automobil zaustavljen, a vozač pobegao u nepoznatom pravcu, u prostoru predviđenom za zadnja sedišta, kojih nije bilo, pronađeno je 15 državljana Iraka, među kojima je bilo i troje dece uzrasta između tri i sedam godina.

Juče rano ujutru na graničnom prelazu Sremska Rača otkriveno je još šest migranata, takođe skrivenih u kamionu, državljana Avganistana koji su, sa muškarcem iz Pakistana, bolji život pokušali da pronađu skrivajući se u prikolici kamiona koji je iz Turske prevozio tekstil i kozmetičke proizvode.

Prošle nedelje, takođe na Batrovcima, carinici su uz pomoć mobilnog skenera i analizom slike na kojoj su se prikazale ljudske siluete utvrdili da se u kamionu domaćih registarskih oznaka nalazi šest osoba, za koje se takođe ispostavilo da su državljani neke od zemalja poznatih kao žarišta ljudskih migracija, dodaje se u saopštenju.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srdjan

    15. septembar 2017 | 16:34

    Ne carinici, policajci ih pronalaze u vecini slucajeva

  • Obilic

    15. septembar 2017 | 21:24

    PA KAKO predju granicu more da IMA neki BANKOMAT UKUCAS SIFRU I UDJES

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA