Kafkin "Proces" usred Srbije: Uhapisli je zbog štrudle, pa proglasili nevinom, a sada mora da plati 12.000 dinara!

Neverovatan epilog slučaja R.K (53) uhapšene zbog svađe sa majkom oko štrudle

  • 6

Muke R.K. (53) iz okoline Beograda, koja je pre nešto više od mesec dana postala prava senzacija, kada je završila u zatvoru zbog svađe sa majkom oko štrudle, nažalost i dalje se nastavljaju. Iako tužilaštvo nije krivično gonilo R.K.  za nasilje u porodici, pa se ona može smatrati nevinom, juče joj je stiglo rešenje da plati troškove sprovođenja od pritvora do zatvora pišu Novosti.

Ćerka zabranila majci da jede ŠTRUDLU, pa otišla u zatvor 20 dana: Novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici već uzeo danak

Naime, Prekršajni sud u Lazarevcu je navedenoj ženi poslao rešenje da treba da plati 11.840 dinara za troškove sprovođenja od pritvora do požarevačkog ženskog zatvora.

U rešenju, u koje su Novosti imale uvid, navodi se da se ono donosi po zahtevu za pokretanje prekršajnog postupka MUP Srbija, PU za Grad Beograd, PS Lazareva, za naknadu troškova prinudnog dovođenja. Sud se poziva na Zakon o prekršajima, u kojem se navodi da u troškove postupka spadaju i troškovi dovođenja okrivljenog, koji opet padaju na teret lica koje je oglašeno odgovornim.

Protiv ovog rešenja R.K. može u roku od osam dana da uloži žalbu Prekršajnom apelacionom sudu uz taksu od 900 dinara.

- Idalje ne verujem šta mi se događa! Kao da uporno hoću da izađem iz Kafkinog "Procesa", a neko mi ne da. Budući da je ceo slučaj iskonstrisan na osnovu lažne prijave, očekivala sam, ako ne da budu kažnjeni oni koji su me lažno prijavili, bar izvinjenje. Umesto toga dobijam da platim troškove prevoza do zatvora u Požarevcu! Da sam dodala još malo para, mogli smo i helikopter da iznajmimo - besno je prokomentarisala R.K. i najavila da će razmatrati da ona sada tuži državu zbog neosnovanog pritvora, iako to nije nameravala.

Foto-ilustracija: Pixabay

Cela priča desila se 5. avgusta, kada se nesrećna žena sporečkala sa majkom oko hrane. Majka je želela da pojede štrudlu, a pošto je težak srčani bolesnik, i ima 130 kilograma, takvu hranu ne sme da jede.

Majka je onda pozvala svoju drugu ćerku sa kojom je R.K. u svađi, te ju je sestra prijavila da je tukla majku.

Po novom Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici R.K. je privedena, i izrečena joj je zabrana prilaska 48 sati.

Nakon toga R.K. je otišla da poseti majku sa kojom se izmirila, ali je sestra zvala policiju da prijavi da je prekršena zabrana prilaska.

Zbog toga je pokrenut prekršajni postupak i određen je R.K. pritvor od 30 dana. Prebačena je u ženski zatvor u Požarevcu, a za troškove tog prevoza sada joj je stigao račun!

Posle pet dana, na urgenciju advokata, puštena je.

Daljinac

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • čarls bronson

    26. septembar 2017 | 12:24

    Srbija je to. Bez Kosova, a kako je krenulo još malo i bez Vojvodine .

  • Krkubulju

    26. septembar 2017 | 20:46

    Hahaha,da nije tuzno bilo bi smesno!Mogla je za taj pritvor da presece predsedniku kolonu,mogla je da nekog reketira,mogla je da isprebija kevu,mogla je da diluje,mogla je da puca na policiju...sve to i jos mnogo toga i bila bi isto 30 dana u pritviru a mizda i manje s tim da je nesto id toga uradila onda ne bi placala voznju!Mogla je i taksijem do Pozarevca jeftinije bi joj bilo....Gde mi zivimo...

  • Jeretik

    26. septembar 2017 | 13:24

    Pravila strudlu sa makom, a prosla k'o da je pravila opijum .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA