≫ 

Suđenje za svirepo ubistvo s leđa: Vojislav izašao da prekine tuču i to platio životom (FOTO)

- Našeg Vojislava nema, a ovako svirepo ubistvo, ničim izazvano, mislim da se nikada nije desilo u Prokuplјu - kaže Vidak Popović, ujak ubijenog mladića

  • 7
Vojislav Blagojević, Prokuplje, ubistvo, restoran Zlatna Ribica Foto: Telegraf

Pred Višim sudom u Prokuplјu održano je prvo pripremno ročište za ubistvo Vojislava Blagojevića (26) iz Vidovače kraj Prokuplja. Ročište je bilo zatvoreno za javnost, ali smo nezvanično saznali da su ovom prilikom ispitani svedoci. Za ubistvo je optužen Danijel Joksimović (19) iz Prokuplјa.

Vapaj majke kojoj je sin stradao u kafanskoj tuči u Prokuplju: "Sine moj, dok narkomani šetaju, ti ispaštaš"

On je nožem Vojislavu zadao smrtnu ranu u predelu srca ispred lokala "Zlatna ribica" u Prokuplјu, 8. februara, oko 22 sata.

Ubistvo je potreslo Srbiju, posebno Prokuplјe, jer je Vojislav u tom trenutku izašao da pomogne vlasniku restorana kojeg su na ulici tukli Joksimović i još nekoliko mladića. Prema informacijama koje su dospele u javnost, u trenutku kada se Vojislav sa vlasnikom restorana i dvojicom drugova vraćao u lokal, sa leđa mu je prišao Joksimović i ubo ga nožem. Joksimović je od ranije poznat policiji zbog nasilјa.

- Našeg Vojislava nema, a ovako svirepo ubistvo, ničim izazvano, mislim da se nikada nije desilo u Prokuplјu. Iz čiste obesti se vratio i mom sestriću zadao smrtnu ranu - kaže očajan Vidak Popović, ujak ubijenog mladića.

Foto: Telegraf

- Ono što me posebno čudi i razočarava je da svi znamo koliko puta ranije je Joksimović bio nasilan. Zašto istražni organi nisu ranije reagovali i da li ga to neko štiti sve vreme. I pitam se šta će biti sa ostalima koji su bili sa osumnjičenim - priča Popović.

On dodaje da je porodica ogorčena i da će tražiti da se osumnjičenom izrekne maksimalna kazna.

- Svi koji su poznavali našeg Voju znaju da on nije nasilan. Od polјoprivrede je izdržavao majku Vidosavu i oca Zorana, invalida. Te noći je kultivatorom sišao u grad posle dužeg vremena i malo izašao sa društvom i majka ga više nikada nije videla - dodaje Vidak.

Foto: Privatna arhiva

On podseća da je Vojislav sa drugovima u "Zlatnoj ribici" došao na girice i da je u tom trenutku tu bio i Joksimović sa četvoricom mladića. I oni su jeli, pa su hteli da izađu, a da ne plate račun. Vlasnik restorana je krenuo za njima i ispred lokala su ga tukli. Vojislav i njegovi drugovi su to videli, izašli napolјe i tada se grupa mladića povukla. Kada su podigli krvavog vlasnika sa asfalta i pošli nazad u lokal, Vojislav je išao poslednji i na njega je naleteo Joksimović.

 NIJE NI PIPNUO OSUMNJIČENOG

- Istraga je utvrdila da ni u jednom trenutku nije ni pipnuo osumnjičenog, a postupak Joksimovića je nasilјe za koje ne postoji opravdanje. Sticajem okolnosti je naš Vojislav bio poslednji, a da nije izašao, ko zna šta bi bilo i sa vlasnikom. I sada njega nema i ostaje nam samo da se nadamo fer suđenju i pravdi - završava Vidak.

Danijel Joksimović je i dalјe u pritvoru, a ovaj sudski proces obuhvatiće i ostale mladiće koji su bili sa njim i koji su optuženi za učešće u tuči.

Daljinac

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar. M

    19. oktobar 2017 | 23:40

    Dozivotna bre za primer svim ostalim koji pomisljaju na tako nesto a jos od ranije su poznati policiji.

  • Gogi

    20. oktobar 2017 | 00:00

    Maksimalna kazna za njega nije zivot na slobodi

  • Petar

    19. oktobar 2017 | 23:35

    Danijel je kao dete u osmogodisnjoj skoli bio problematican i sa odrastanjem je svoju agresivnost ispoljavao je na madjim i na starijim.Rastao je bez nadzora roditelja a i kretao se u drustvu narkomana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA