20 DNK tragova vodi do ubice Jelene Marjanović?! Ovo su najnoviji detalji iz istrage

Na Jeleninom telu i njenim ličnim stvarima nađeni su tragovi DNK Zorana Marjanovića i još dvojice muškaraca

  • 9

Policijski forenzičari uzeli su DNK uzorke od ukupno 20 muškaraca u potrazi za čovekom koji je sa Zoranom Marjanovićem učestvovao u ubistvu njegove supruge Jelene.

NOVI, STRAŠNI DETALJI UBISTVA PEVAČICE: Pronađen telefon pripadao Jeleni, ali su ga Marjanovići koristili nakon njene smrti?!

Kako navodi "Informer", ovi uzorci upoređuju se sa delimičnim DNK tragom nađenim tokom uviđaja na trsci pored Jeleninog leša.

Ono što je za sada utvrđeno jeste da ta osoba nije u rodbinskim vezama sa porodicom Marjanović.

Izvori iz istrage objašnjavaju da "delimični DNK trag" ne može da se uporedi sa uzorcima koji se nalaze u bazi podataka MUP.

- Policija u svojoj bazi ima oko 10.000 DNK uzoraka ljudi koji su bili osumnjičeni ili osuđeni za razna krivična dela. Međutim, DNK trag nađen pored Jeleninog tela je samo delimičan i nemoguće ga je porediti sa uzorcima iz baze podataka.

Zato se upoređivanje DNK tragova mora raditi u labaratoriji, za svaki ponaosob, jedan po jedan. U pitanju je dug i mukotrpan posao - objašnjava sagovornik "Informera".

Foto: A. Nalbantjan

Prema njegovim rečima, u pitanju su osobe bliske porodici Marjanović, ali i osobe za koje je utvrđeno da su u vreme Jeleninog nestanka i ubistva bile na nasipu u Borči.

- Za sada niko od tih 20 muškaraca nije osumnjičen, ali ako upoređivanjem DNK uzoraka dokaže da je neko od njih bio na mestu zločina, naravno da će biti uhapšen i procesuiran - rekao je izvor.

Foto: Telegraf

Inače, na Jeleninom telu i njenim ličnim stvarima nađeni su tragovi DNK Zorana Marjanovića i još dvojice muškaraca.

- Biološki tragovi Zorana Marjanoviča nađeni su na Jeleninim gaćicama, gumici za kosu, mobilnom telefonu, ali i na blatu na njenoj glavi.

To je bio jedan od ključnih razloga zašto je tužilac posle 17 meseci istrage konačno pristao da izda nalog za njegovo hapšenje, jer trag na blatu na Jeleninj glavi definitivno dokazuje da je Zoran bio u kontaktu sa mrtvom suprugom.

Pored toga, i tragovi blata na Zoranovim farmerkama potpuno su identični onom na mestu zločina - navodi izvor.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miladin

    28. oktobar 2017 | 07:41

    Koji politicar koci ovu istragu???

  • Miloje Bubanja

    28. oktobar 2017 | 08:33

    verovatno su to osobe iz njenog zivota sa kojima je imala kontakt,onde je tu i njena cerka medju 20 DNK uzoraka,naravno ona nije ubica,to je ocigledno,znaci 19 DNK uzoraka ostaje.. i kad se sve ispita a potredno je malo vremena,cak svega nekoliko sati,ili dana i saznacemo ko je ubica,ili ce ovi odozgore bogovi da narede da jos kruzi prica,a moguce da je ubica pobegao iz zemlje.. ko zna sta ce sutra biti

  • Bojan

    28. oktobar 2017 | 08:06

    Uzas kako ovaj ubica moze da glumi ne daj boze nikad da se tako nesto rodi a i ti advokati sto ga stite strasno gde ce im dusa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA