Članovi ozloglašenog klana pušteni na slobodu: Škaljarci sarađivali sa Lukom Bojovićem, pa izašli iz Centralnog zatvora

Jedan od njih visoko je kotiran u hijerarhiji klana

  • 3

Vladimir Popović, Dalibor Đorić i žandarm Vojislav Kostić pušteni su u utorak iz Centralnog zatvora i u nastavku suđenja za iznudu 110.000 i prebijanje "dužnika" braniće se sa slobode, tačnije iz kućnog protvora sa nanogicom.

Škaljarci pod optužnicom: Najveći aktivni narko-kartel, koji se povezuje sa mnogim ubistvima, pao u ruke srpskog tužilaštva

Trojica nasilnika juče su napustila CZ. Sud je inicijalno pritvor "trojici iz Havane" određivao po dva osnova da ne bi ponovili delo i da ne bi uticali na svedoke.

U obzir do sada nisu uzimane dve potencijalne okolnosti - mogućnost bekstva i uznemiravanje javnosti.

Interesantno je da je odluka o ukidanju pritvora donesena na ročištu na kome je svedočila Marina, supruga Miloša Rilaka, žrtve ove iznude. Njeno svedočenje koncentrisalo se pre svega na opisivanje posledica traume kroz koju je Rilak prošao.

- Miloš se promenio, ne izlazi napolje kada je mrak, ne izvodi ćerkicu napolje. Pokušavam da zaboravim kako sam ga te noći prala da zaustavim krvarenje - rekla je supruga oštećenog.

Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia

Osim nje juče je svedočilo još osam svedoka.

Podsećamo, Popović, Đorić i Kostić uhapšeni su u januaru ove godine u sklopu istrage o iznudi u kojoj su od Rilaka i njegovog poslovnog partnera Zorana Pavlovića.

Oni se terete da su na ime nepostojećeg duga za mobilne telefone od dvojice biznismena pokušali da iznude novac, a uhapšeni su u akciji Uprave kriminalističke policije u kazinu "Havana".

Popović, Đorić i Kostić dobro su poznati srpskim istražnim i obaveštajnim organima. Njih trojica označena su kao pripadnici i istaknuti članovi ozloglašenog škaljarskog klana. Popović, koji je i upravnik "Havane", navodno je dobar prijatelj i saradnik Luke Bojovića i Filipa Koraća.

S druge strane, Kostić, bivši žandarm, visoko je u hijerarhiji klana, a njegov brat uhapšen je u novobeogradskom restoranu "Durmitor", u velikoj policijskoj akciji u kojoj je uhapšeno više pripadnika klana.

Protiv Zvonka Kostića traje istraga o nelegalnom nošenju pištolja.

Daljinac

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brana

    14. decembar 2017 | 08:06

    Apsi bagru i nazad u kamenjar i zabraniti ulazak u Srbiju dozivotno!

  • Sone

    14. decembar 2017 | 08:30

    Da se brane a od cega?Samo apsana je za njih

  • VAN

    14. decembar 2017 | 16:27

    Bar su im trebali dodeliti odlikovanja, za izuzetne zasluge.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA