Februar je za parenje i likvidacije: Najbrutalnija ubistva kriminalaca dešavaju se u ovom mesecu, krvava tradicija postavljena devedesetih

"Uklanjanje" kriminalaca počinje od sredine februara i traje sve do kraja meseca

  • 8

Na beogradskim ulicama je, u samo jednoj deceniji, likvidirano na desetine kriminalaca iz podzemlja. Većini ovih ubistava zajedničko je to što su obavljana u jesenjim i zimskim mesecima, pa je tako Aleksandar Knežević Knele ubijen 28. oktobra, Zoran Šijan 27. novembra, Željko Ražnatović Arkan 15. januara, Radoslav Trlajić (Bata Trlaja) 26. februara... Daljim detaljnim pregledom spiska ubijenih lako je zaključiti da se najviše likvidacija dešava u jednom zimskom mesecu - februaru.

Arkan je obožavao Švedsku, ali ljubav nije bila obostrana: Nisu znali šta je zaključavanje vrata dok im on nije stigao

- 13. februar 1995.

Ispred hotela "Putnik" na Novom Beogradu ubijen je Mihailo Divac, bivši bokser i kriminalac. Neposredno pre ubistva, posle kraće rasprave u restoranu, ranio je Radovana Radusinovića, boksera i još dvojicu ljudi. Ranjeni Radusinović je potom ubio Divca.

- 15. februar 1997.

- Ispred kluba "F6" u Francuskoj ulici, u centru Beograda ubijen je Rade Ćaldović Ćenta, poznati kriminalac iz Zemuna, nekadašnji pripadnik klana Ljube Zemunca. Zajedno sa njim ubijena je i njegova devojka Maja Pavić (1973—1997), novinarka, voditeljka televizije "Studio B" i kuma Svetlane Cece Ražnatović.

- 20. februar 1997.

- Ispred tehničkog ulaza u "Sava centar", u ulici Milentija Popovića na Novom Beogradu ubijen je Vladan Kovačević zvani "Vlada Tref", biznismen, bivši autotrkač i prijatelj Marka Miloševića, sina predsednika Slobodana Miloševića.

- 21. februar 1998.

Na uglu Ulica Vladimira Gaćinovića i Milana Ilića Čiče, na Dedinju, posle spektakularnog bekstva od policije došlo je do sukoba između policije i odmetnika u kome je stradao Siniša Simić (1975—1998), a teže ranjen Moma Jevtović, jedan od najvećih i najpoznatijih beogradskih narko-dilera.

- 28. februar 1998.

Na uglu Ulica Carice Milice i Brankove, ubijeni su na semaforu dok su čekali zeleno svetlo ubijeni Bojan Petrović, poznati kriminalac sa Zvezdare i njegov prijatelj Zoran Bogdanović zvani "Kepa". Petrović je u beogradskom podzemlju postao poznat 1985. godine kao ubica Ranka Rubežića. Ubice nikada nisu pronađene, a u podzemlju se smatra da je ovo ubistvo osveta Voždovačkog klana.

Foto-ilustracija: AP/Tanjug

- 13. februar 2000.

Na Novom Beogradu, u Bulevaru Nikole Tesle, u blizini Poslovnog centra "Ušće" tokom vožnje svog automobila, marke "golf" ubijen je Mirko Tomić Bosanac, poznati kockar i član Zemunskog klana. Ubice nikada nisu pronađene.

- 25. februar 2000

Na Novom Beogradu, u Ulici Dr Ivana Ribara likvidiran je Radoslav Trlajić Bata Trlaja, krininalac i vođa Bežanijskog klana. Pre ubistva odvijao se gotovo filmski obračun između Trlajića i njegovih ubica, koji su se susreli na raskrsnici Ulice Jurija Gagarina i Dr Ivana Ribara, a posle jurnjave kolima, uz pucanje, Trlajić se dao u bekstvo ka jednom ulazu, ispred koga je i ubijen. Ubice nikada nisu pronađene.

Printskrin: Youtube/Sana12345sana

Daljinac

(J. S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA