Carinik je krenuo u rutinsku kontrolu autobusa. Čim je stao na prvi stepenik, zvao je pojačanje!

Prekršaj je otkriven kada su carinici odvojili na kontrolu mobilnim skenerom autobus šabačkih registarskih oznaka

  • 5

Carinski službenici su na izlazu iz graničnog prelaza Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja više od 400 paklica cigareta u autobusu koji je prevozio putnike na relaciji Valjevo - Traun u Austriji.

Carinik je rutinski ušao u autobus, i sve je teklo "kao po loju" dok nije došao do sedišta 35 i 36. Tada je počela agonija! (FOTO)

Prekršaj je otkriven juče kada su carinici odvojili na kontrolu mobilnim skenerom autobus šabačkih registarskih oznaka, saopštila je Uprava carina.

Kako je navedeno, na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, jedan od vozača, tridesetogodišnji srpski državljanin, odgovorio je da prijavljuje samo "po boks cigareta za kolegu i sebe", te da u autobusu osim ličnog prtljaga putnika, nema ničega.

Nakon detaljnog pregledanja skenerom i uočenih sumnjivih kontura, carinici su pronašli 410 paklica robnih marki „marlboro“, „ćesterfield“, „davidoff“ i drugih, koje su bile sakrivene u šupljini ispod stepeništa i ventilacije.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA