JEZIVO SVEDOČENJE SINA UBICE IZ NIŠA: Svi su znali da će se poubijati, svađali su se i oko kašike (FOTO)

Njegov otac Slaviša (57) optužen je da je 30. marta prošle godine kamenom ubio svog strica Miloljuba (69) i to zbog razmirice oko dimnjaka koja je kulminirala parnicom

  • 1

Moj otac Slaviša i njegov stric Miloljub su se svađali otkako znam za sebe i to zbog deobe imovine. Sukobljavali bi se i kad bi grana prešla na tuđu imovinu, sporili se i oko kašike. Znali smo i ja i Miloljubova rodbina da će se poubijati – posvedočio je danas pred Višim sudom u Nišu Martin Đorđević iz svrljiškog sela Prekonoga.

Slaviša napravio haos na suđenju za ubistvo strica: U sud doneo bubašvabe, tražio bombonu, pa počeo da plače kad je nije dobio! (FOTO)

Njegov otac Slaviša (57) optužen je da je 30. marta prošle godine kamenom ubio svog strica Miloljuba (69) i to zbog razmirice oko dimnjaka koja je kulminirala parnicom. Martin je izrazio žaljenje zbog tragedije koja ga je, kako je naglasio, udaljila od Miloljubovih kćeri koje su ga u detinjstvu čuvale.

- Čim mi je majka javila da je Miloljub ubijen, pozvao sam tetke Suzanu i Slađanu i izvinio se. Mislio sam da su razumele da mi je iskreno žao zbog toga što se desilo, ali danas vidim da sa njihove strane postoji zamerka i nepoštovanje tog mog gesta - kazao je sin optuženog za ubistvo.

Slaviša je osporio sinovljevo svedočenje ističući da se sa stricem nije svađao zbog deobe imovine, nego zbog njegovog navodnog pokušaja da mu otme ono što mu pripada.

Foto: Telegraf

- Zbog njega sam živeo kao u paklu, stalno me je tužio, prijavljivao policiji, pa je čak protiv mene delio neke letke po selu. Neposredno pred smrt je protiv mene ponovo podneo neku tužbu i tražio 100.000 dinara, stigla mi je u zatvor. Miloljub je bio psihopata, osvetnik i zlikovac, hteo je da me istrebi - kazao je Slaviša.

Nastavio je sa izazivanjem incidenata na suđenju zbog čega mu je sudija zapretila kažnjavanjem.

- Namerno odugovlačite postupak i vi sudija i tužilac i advokati i veštaci da biste dobijali dnevnice - utvrdio je optuženi za ubistvo.

Tokom današnjeg pretresa trebalo je da bude ispitan psihijatar Dragan Vukić koji je veštačio Đorđevića, ali se to nije dogodilo jer je Vukić iznenada preminuo.

- Pokoj mu duši, ali ovo njegovo veštačenje nema veze sa istinom. Nije tačno da imam nizak stepen tolerancije – osporio je Đorđević psihijatrijski nalaz preminulog veštaka. Zbog Vukićeve smrti naloženo je da novo veštačenje optuženog za ubistvo obavi psihijatrijska ustanova.

Nastavak suđenja zakazan je za 22. januar kada će biti prezentovan nalaz veštaka.

Daljinac

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    17. januar 2018 | 11:39

    Nije ga ubio zbog dimnjaka , ubio ga je zbog primitivizma .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA