≫ 

Goran Živković brutalno ubio svoju ženu, a neće ići u zatvor: Veštačenje pokazalo da je duševni bolesnik. Svi oko njega ugroženi!

Ustanovljeno je da je motiv bio Goranova sumnja da mu je supruga neverna

  • 19

Nišlija Goran Živković (53) kojem se sudi zbog svirepog ubistva supruge Jasmine (48) izbeći će zatvor, jer je ustanovljeno da je zločin počinio u neuračunljivom stanju. Psihijatrijskim veštačenjem utvrđeno je da ubica pati od trajne duševne bolesti, paranoidne psihoze sa dominacijom patološke ljubomore.

UBIO ŽENU JER JE MISLIO DA GA VARA: Ubica iz Medoševca sve priznao!

Iz tog razloga, veštak neuropsihijatar predložio je na današnjem glavnom pretresu da se Živkoviću umesto kazne, izrekne mera obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi, jer postoji opasnost da će zločin ponoviti.

Goran je 3. oktobra 2016. godine u njihovoj porodičnoj kući u selu Medoševac do smrti tukao metalnom šipkom nesrećnu ženu. Nakon zločina, oruđe ubistva bacio je u septičku jamu, a policiji je prijavio da su Jasminu ubili razbojnici.

Zločin je vrlo brzo rasvetljen, a ustanovljeno je da je motiv bio Goranova sumnja da mu je supruga neverna.

Protiv njega je podignuta optužnica zbog teškog ubistva iz bezobzirne osvete za koje je zaprećena kazna od 40 godina, ali je psihijatrijsko veštačenje pokazalo da mu se ne može suditi.

Foto: Telegraf

Zbog duševne bolesti optuženi je ispoljavao sumanutu ideju ljubomore prema supruzi koja je rasla tokom godina. Zbog toga on nije bio u stanju da shvati značaj svojih radnji i njihove posledice.

- Osim te patološke ideje, ostali segmetni njegove ličnosti nisu oštećeni što objašnjava njegove postupke nakon zločina, kao što je fingiranje razbojništva i skrivanje oruđa zločina – objasnila je sudski veštak Jelena Mladenović.

Naglasila je da s obzirom na prirodu bolesti, Živković mora da bude zadržan u psihijatrijskoj ustanovi, jer bi njegov boravak na slobodi predstavljao potencijalnu opasnost za druge ljude.

- U opasnosti su osobe koje je optuženi sumnjičio za vezu sa njegovom ženom kao i svi ostali koji su je navodno štitili, policajci koji su ga hapsili, ali i službenici pravosuđa - kazala je veštak.

Foto: Telegraf

Da je Živković veoma opasan, pokazao je na samom suđenju.

Kada je sudski veštak kazala da literatura pokazuje da bi mogao da ugrozi sinove, on je upitao da li je normalna, i dodao da bi za decu život dao.

Takođe, obasuo je uvredama tasta Miodraga Jovanovića i taštu Srbijanku koji su posvedočili da je ženu godinama zlostavljao.

Tokom suđenja Živković je bio sve gnevniji, da bi njegov bes eskalirao kada je sudska straža trebala da ga izvede iz sudnice. On je tada napao stražare, otimao se i udarao ih i kada su napustili sudnicu.

Glavni pretres će biti nastavljen 26. februara.

Video-snimak o nasilju nad ženama pogledajte ispod:

Daljinac

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gagi

    18. januar 2018 | 23:38

    A kako je bio urachunljiv da baci predmet izvrsenja k.dela u septichku jamu, za to je znao i bio urachunljiv...jao zemljo

  • Pametnome dosta

    18. januar 2018 | 23:21

    Pocinio zlocin,smislio alibi.Sada proglasen ludim,da ne bi odgovarao.Bravo doktori.

  • Hmmm

    18. januar 2018 | 23:21

    Zasto nije SEBE UBIO? ZNAO JE DA TO BOLI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA