≫ 

Zoranu Marjanoviću ipak produžen pritvor do 10. marta

On ima pravo na žalbu

  • 16
Zoran Marjanović, Jelena Krsmanović Foto: Telegraf, Facebook/Jelena Jeca Krsmanovic

Zoranu Marjanoviću, koji je osumnjičen za ubistvo supruge Jelene Marjanović, produžen je pritvor do 10. marta, saznaju "Novosti".

Zoran Marjanović uskoro na slobodi? Ukinuto rešenje o produženju pritvora

Marjanović ima pravo na žalbu.

Nakon odluke kojom je bilo ukinuto rešenje o produženju pritvora Zoranu Marjanoviću za još tri meseca, prvostepeno veće Apelacionog suda u Beogradu danas je donelo novo rešenje kojim mu je pritvor produžen, a u kojem se ističe da su u toku krivičnog postupka protiv njega prikupljeni novi dokazi.

Prema novom rešenju Marjanoviću pritvor može da traje najduže do 10. marta 2018, navodi se u odluci koja je objavljena na sajtu suda.

I na ovo rešenje dozvoljena je žalba drugostepenom veću Apelacionog suda u Beogradu.

Marjanović je osumnjičen za svirepo ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči.

Protiv njega je u toku istraga pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu zbog krivičnog dela teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Foto: Telegraf

Po zaljučku prvostepenog veća Apelacionog suda i dalje postoje razlozi za produženje pritvora Marjanoviću, jer su od momenta kada Marjanoviću određen pritvor u toku krivicnog postupka prikupljeni novi dokazi "koji svi zajedno i u svojoj međusobnoj povezanosti jasno ukazuju na osnovanu sumnju da je ovaj okrivljeni izvršio krivicno delo teško ubistvo za koje je propisana kazna preko 10 godina".

"Način izvršenja krivičnog dela i težina nastale posledice doveli do uznemirenja javnosti koja može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivicnog postupka, imajući u vidu da je ubistvo jelene Marjanović izazvalo veliku pažnju javnosti koja od trenutka pronalaska njenog beživotnog tela još uvek traje", navodi se u odluci suda.

Dodaje se da se o ovom slučaju svakodnevno piše u svim elektronskim i štampanim medijima, pa bi po oceni prvostepenog veća puštanjem Marjanovića da se brani sa slobode "javnost bila uznemirena u toj meri da bi kao takva mogla ugroziti nesmetano i pravicno vodenje krivičnog postupka".

Takođe, s obzirom da je Marjanović pre hapšenja (u septembru 2017. godine) bio prisutan u javnosti i da se izjašnjavao o ubistvu supruge, po mišljenju prvostepenog veća Apelacionog suda ukoliko bude pušten na slobodu on bi mogao da nastavi sa javnim istupanjem i izjašnjavanjem o elementima krivičnog dela, što bi prema zaključku suda, takođe ugrozilo nesmetano i pravično vođenje ovog krivicnog postupka.

Telegraf.rs TV

- Imajući u vidu sve prethodno izneto, a kako istraga u ovom krivicnom postupku nije okončana, to je prvostepeno veće Apelacionog suda uvažilo je predlog javnog tužioca i produžilo pritvor prema Marjanoviću za još tri meseca nalazeći da je ovo vreme dovoljno da se istraga u ovom predmetu okonča - navodi se u odluci.

Drugostepeno veće Apelacionog suda juče je ukinulo je rešenje kojim je početkom decembra bio produžen za još tri meseca i naložilo ponovno odlučivanje

Razlog za ukidanje tog rešenja bio je izostanak konkretnih razloga, činjenica i dokaza na kojima prvostepeno veće Apelacionog suda zasniva svoj zaključak o postojanju osnovane sumnje da je Marjanović izvršio krivicno delo za koje se tereti.

Marjanoviću je 8. decembra bio produžen pritvor za još tri meseca, koji je prema toj odluci mogao da traje najduže do 10. marta, a danasnjim rešenjem ta odluka je zapravo potvrđena u formi novog prvostepenog rešenja.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj u Srbiji već godinu i po dana sa raznim verzijama o identitetu izvršioca, kao i načinima i mestu izvršenja zločina.

Marjanović je uhapšen 15. septembra, nakon gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je i pre toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novi🇷🇸S@D

    19. januar 2018 | 16:39

    Sudije, tužioci i advokati su mafija

  • Apostol

    19. januar 2018 | 15:51

    Lakrdija od naseg sudstva,u svakom smislu...

  • ДPersa

    19. januar 2018 | 19:57

    Ово је страшна срамота ,неспособност и боље да не пишем више !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA