≫ 

Epilog eksplozije petarde u bebinoj ruci u Novom Pazaru: Ostala je bez palca i pola kažiprsta

Protiv starice, barem za sada, neće biti podneta krivična prijava

  • 8

Jednoipogodišnjoj devojčici iz porodice Filipović iz Novog Pazara, kojoj je u četvrtak eksplodirala petarda u ruci, amputiran je palac i pola kažiprsta! Dete se trenutno nalazi na Institutu za majku i dete u Beogradu, gde je konstatovano da su zahvati u novopazarskoj bolnici dobro urađeni i da nije potrebna nova operacija.

Užas u Novom Pazaru: Bebi eksplodirala petarda u ruci, raznela joj dva prsta

Zdravstveno stanje devojčice je stabilno, ona trenutno leži na Odeljenju za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, gde joj zaposleni redovno previjaju šaku. Njen dalji oporavak se detaljno prati i biće preduzete sve potrebne mere.

Devojčica je nastradala pošto joj je petardu u ruke dala rođena baba, ali je dosadašnjom istragom utvrđeno da je u pitanju bila nepažnja i nesrečažžćan slučaj. Protiv starice, barem za sada, neće biti podneta krivična prijava.

- Policija treba da uzme izjave od roditelja, a tužilaštvo treba da odluči šta će dalje u ovom slučaju. Do tada, neće biti krivičnih prijava. Na babinoj odeći pronađeni su tragovi od petarde - rekao je navodno izvor "Informera".

Komšije porodice Filipović kažu da ova familija nikada nije bila problematična i da je devojčica povređena nesrećnim slučajem.

- Baba je podizala i svoju i komšijsku decu i unučiće i nikada se ništa slično ranije nije desilo. Uvek je vodila računa o deci, brinula o njima. Eto, nesmotrenost je učinila svoje i devojčica je ostala bez dela šake - kaže pomenuti izvor blizak istrazi i dodaje da istražitelji nisu imali puno posla.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    27. januar 2018 | 10:37

    Ja ovo ne razumem!!! Kako je detetu došla petarda u ruke??? Niti je mogla sama da je upali, niti je mogla ni da je baci, niti je normalno da neko odrastao baca petarde pored deteta od jedne godine!!! PETARDA JE DATA DETETU U RUKU I ZAPALJENA ZNAJUĆI DA JE DETE NEĆE BACITI JER NE ZNA.

  • Brane

    27. januar 2018 | 10:42

    Prica je nelogicna i potpuno nemoguca. Kad bi smo saznali ko su roditelji mozda bi nam bilo jasnije.

  • Dron

    27. januar 2018 | 10:24

    Cek...ne razumem. Jel baba dala u ruke detetu upaljenu petardu?!?!? Ili ako nije upaljena,ko je potom upalio? Nije mogla sama od sebe bas tako da se upali.. Ili je nazalost porodici potrebna tudja nega i pomoc jer sad je dete dozivotni invalid!!!! Malo mi je sve ovo cudno?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA