Prevozio je sunđer iz Srbije u Hrvatsku i sam pozvao da mu provere kamion: Kada su carinici prišli, začuli su se čudni glasovi! (FOTO)

Na carinsku kontrolu stigao je kamion kojim su transportovane tri tone sunđera

  • 6

Carinici su u saradnji sa policijom u poslednjih nekoliko dana sprečili još 13 migranata da neopaženo pređu preko državne granice, a samo danas su na izlaznoj strani graničnog prelaza Šid, zaustavljena dva pokušaja ilegalnog izlaska iz zemlje. 

Carinici su primetili da je sajla presečena na sva 3 kamiona, pa lepljena: Snimak na skeneru pokazao šta se još krije u njima (FOTO)

Nešto posle ponoći na carinsku kontrolu stigao je kamion gornjomilanovačkih registarskih oznaka kojim su transportovane tri tone sunđera iz Srbije ka Hrvatskoj.

Foto: Uprava carina

Vozač je rekao carinskim službenicima da sumnja da se u prikolici nalaze ilegalni migranti jer je, čekajući u koloni na izlazu iz Srbije, primetio neke ljude oko svog kamiona i pokušao više puta da ih otera.

Foto: Uprava carina

Ispostavilo se da je bio u pravu, pošto su carinici u tovaru sunđera otkrili četvoricu mladića iz Avganistana, od kojih najmlađi ima samo 16 godina. Istog dana, u ranim jutarnjim časovima, na istom graničnom prelazu u kamionu čačanskih registarskih oznaka koji je transportovao frižidere za italijansko tržište pronađeni su muškarac i žena iz Irana.

Foto: Uprava carina

Prethodnog dana, opet na izlazu graničnog prelaza Šid, u kamionu bugarskih registarskih oznaka koji je prevozio tekstil od Bugarske ka Hrvatskoj otkrivena su još četvorica "slepih putnika“.

Naime, vozač je carinicima rekao da je primetio presečenu sajlu na kamionu i da je čuo glasove koji su dopirali iz prikolice. Reč je o mladićima iz Indije, Bangladeša i Iraka, starosti između 16 i 35 godina. Takođe, na izlazu graničnog prelaza Batrovci su 11. februara pomoću skenera u prikolici kamiona pronađena još četvorica migranata iz Avganistana.

Foto: Uprava carina

Ovaj pokušaj ilegalnog prelaska preko granice otkriven je u šleperu makedonskih registarskih oznaka koji je prevozio rezervne delove, lim i transportnu ambalažu iz Makedonije za slovenačko tržište.

Foto: Uprava carina

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zak

    14. februar 2018 | 15:03

    Tako se ne voli svoja zemlja! Pustajte ih preko granice i vozite ih sto dalje!!! Samo neka idu kuda su posli...

  • Realan

    14. februar 2018 | 20:00

    Prvo što ste ih pustili da uđu u Srbiju? Drugo treba ih pomagati da odu van Srbije

  • Milutin

    15. februar 2018 | 10:21

    Da ih nije skener naso nasla bi ih kujica candy njoj ni jedan ne promice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA