≫ 

Velja Nevolja je ušao u sudnicu, jednoj osobi je slao poljupce, a drugoj namigivao: Zatim je odbrana zatražila da Belivuka puste kući

Na suđenju je ispitano pet svedoka, dok je odbrana Belivuka tražila da mu se pritvor zameni kućnim uz elektronski nadzor

  • 9

U Višem sudu u Beogradu danas je održan glavni pretres za ubistvo Vlastimira Miloševića 30. januara 2017. godine u Ulici 27. marta a za sta su optuženi Veljko Belivuk, poznat kao Velja Nevolja, Marko Miljković i Marko Kojić.

Velja Nevolja na suđenju rekao da nije ubica: Slao ženi poljupce, a prijateljima mahao sa lisicama na rukama

Belivuk i Miljković su prisustvovali suđenju, dok je Kojić u bekstvu. Sva trojica se terete za pomaganje u likvidaciji Miloševića. Oni su se prvobitno sumnjičili za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, ali je u toku istrage kvalifikacija dela promenjena, pa se sada terete kao pomagači, a ne izvršioci.

Na suđenju je ispitano pet svedoka, a odbrana Belivuka tražila je da mu se pritvor zameni kućnim uz elektronski nadzor, ali je sud to odbio.

- Mislim da su se stekli uslovi za njegovo puštanje, on je više od godinu dana u pritvoru, i dalje se tereti rečima po optužnici - rekla je advokat Belivuka Olivera Đorđević i dodala da bi u slučaju da se Belivuku odredi kućni pritvor on živeo kod supruge Bojane.

Printskrin: B92

Isto je zatražila i odbrana Marka Miljkovića.

Belivuk je, inače, bio raspoložen. Na samom početku suđenja slao je poljupce svojoj i supruzi Miljkovića, dok je sve vreme namigivao Miljkoviću.

Supruga ubijenog Vlastimira Miloševića, Violeta nije prisustvovala današnjem glavnom pretresu. Pet svedoka koji su se pojavili na pretresu negirali su da poznaju okrivljene Belivuka i Miljkovića.

Ubijeni Vlastimir Milšević/Foto: Privatna arhiva

Svi su ostali pri izjavama koji su ranije dali tužilaštvu.

"MAZDA" PRODATA VLADI SA VOŽDOVCA

Jedan od svedoka, Dejan Matić ispričao je da je "mazdu", iz koje je počinjeno ubistvo a na kojoj su bile kradene tablice, prodao izvesnom Vladi sa Voždovca, kao i da je ta "mazda" uvezena iz Austrije. Reč je o svedoku koji preprodaje automobile.

- Pet, šest godina se bavim tim poslom. Drugar, inače pozvani svedok Željko Nikolić mi doveze auto iz Austrije a ja ga ovde preprodam. Konkretna "mazda" dovezena je sa austrijskim tablicama i nije carinjena jer nije imala euro 3 motor. Ona je prodata Vladi sa Voždovca. Tako se predstavio. Imao je kačket, naočare, kožnu jaknu i lepo je građen, nije bio ni debeo ni mršav - ispričao je Matić odgovarajući na pitanja advokata odbrane Predraga Vasića.

Advokat Vasić je na kraju konstatovao da svedok Matić nije kredibilan jer se bavi nelegalnom prodajom automobila.

Registarske tablice BG 1012-CŽ koje su ukradene i stavljene na "mazdu" pripadale su "škodi oktaviji" a ona, kako je naveo svedok Slobodan Vučić, pripada preduzeću "Novo nordiska farmacija".

- Sva vozila u našem voznom parku pripadaju nekoj lizing kući, jer smo ih uzeli na lizing a konkretno ovo je uzeto na lizing od "Rajfajzen renta". Za sve sam saznao 30. januara kada su me pozvali iz policije da odnesem ključ automobila. On je već bio na Banjici, policija ga je bila zaplenila, i vratila ga posle dva dana - ispričao je Vučić, koji rukovodi voznim parkom u "Novo nordisku".

Belivuk je uhapšen početkom februara, a Miljković u maju 2017. godine.

Podsetimo, beksrupulozno ubistvo Miloševića u centru Beograda, ubica je izvršio maskiran fantomkom, tako da nijedna od nadzornih kamera nije snimila njegovo licePucao je iz "škorpiona", koji nije pronađen.

Pogledajte hapšenje narko-dilera sa 2,4 kilograma kokaina u Beogradu:

Daljinac

(Lj. R. - lj.racic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neki

    20. februar 2018 | 12:07

    Jos ce morati drzava da mu plati sto je lezo. Ovakve stvari su stvarno sramne za Srbiju.

  • ZLATKO

    20. februar 2018 | 14:35

    Pa glupo je da trune u zatvoru tako uzoran gradjanin, bez i jedne mrlje.

  • Petar

    20. februar 2018 | 14:31

    Treba neko da odbrani jug na JNA..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA