≫ 

Rekonstrukcija pokušaja otmice male Anđele: Ovako se zamalo dogodio horor u Borči (VIDEO)

Ekipa Telegrafa je pokušala da rekonstruiše ceo slučaj pokušaja otmice deteta

  • 5

Horor koji se desio usred dana kada je muškarac pokušao da kidnapuje devojčicu u Ovči, zapanjio je Srbiju, a ekipa Telegrafa je pokušala da rekonstruiše ceo slučaj pokušaja otmice deteta.

Pokušao je da joj otme ćerku (12), ali majka Gordana se borila kao lavica: Manijak iz Borče predstavljao se kao teniser

Ispred kuće u Lepavinskoj ulici, 30. aprila, oko 20 časova se odigrala prava drama. Mala, uska ulica, sa dvadesetak kuća i komšilukom gde se svi poznaju. Ali, ova priča dokazuje da to i ne mora da bude uvek tako. Ljubomir P. (40) je pokušao da kidnapuje Anđelu M. (12). Devojčica je spasena samo zahvaljujući prisebnosti majke Gordane M. (46). Policija je Ljubomiru P. odredila pritvor do 30 dana.

Gordana M, majka devojčice, Printskrin: Telegraf

- Ne mogu da pomislim šta bi se desilo sa mojom ćerkicom da nisam potrčala za manijakom, da ga nisam zaustavila. Oteo bi mi dete. Videla sam da je otvorio vrata od suvozača, vidim nešto priča, ona drži ruku na vratima i stoji i odjednom vidim da se cimnula, ja krenula ka njoj, onako brzo sam hodala, ako krenem da trčim, mislila sam povukao bi je, ne bih stigla  - priča majka Gordana M. za Telegraf.

Prodavačice iz prodavnice koja se nalazi u blizini kuće rekle su za Telegraf.rs da je Ljubomir P. voleo da popije, ali da njima nikada nije pravio probleme.

KUPOVAO SLATKIŠE DEVOJČICI

- Nama je uvek ostavljao po deset dinara, nije uzimao sitan kusur. Videla sam da je nekad uzimao slatkiše Anđeli, a nisam videla da je uzimao drugoj deci - pričaju u ovoj prodavnici.

Prema rečima majke, ona nije toliko obraćala pažnju kad je njenoj ćerki Ljubomir P. kupovao slatkiše, Foto-ilustracija: SXC.hu/kalf

Prema majčinim rečima, ona nije toliko obraćala pažnju kad je njenoj ćerki Ljubomir P. kupovao slatkiše, jer i ona "kad vidi drugu decu kupi im po neku sitnicu, bananicu".

Kako nam je rekao jedan od svedoka, koji je u tom trenutku sedeo preko puta prodavnice, video je šta se izdešavalo na kraju.

- Video sam kad je pokušao da uvuče devojčicu. Sve sam video. Znam da je on Anđeli još prošle godine kupovao slatkiše - priča ovaj čovek, ali dodaje da nije video kad je pokušao da je uvuče u vozilo, jer je to bilo bliže kući, a s mesta gde je on sedeo se to ne vidi.

ŽIVI U KOMŠILUKU

Prema rečima majke, Ljubomir P. već godinu dana dolazi u prodavnicu koja se nalazi na nekoliko metara od njene kuće. On se navodno predstavljao kao teniser koji trenira kod Janka Tipsarevića.

Gordana M. priča da je Ljubomir P. "pikirao" njenu ćerku, Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

- Pikirao je moju ćerku i konstantno je spopadao pričom da je talentovana i da će joj pokloniti reket i trenirati besplatno - priča ova žena.

- Mi smo se ovde doselili pre dve godine. Ljude znam iz viđenja. Ni pomislila nisam da je on neki manijak jer ljudi odavde ga znaju jer živi nedaleko od nas. Ćerki sam stalno govorila da nema on šta da je čašćava, da joj kupuje čokoladice, jer i ja i suprug radimo i ni u čemu ni ona ni njene sestre i braća ne oskudevaju - naglašava uplašena majka.

TENISER HOĆE DA JE VODI NA PICU

- Taj dan ona je otišla oko 18 sati do prodavnice da kupi grickalice jer nam je u goste došao moj brat sa porodicom. Nekoliko minuta kasnije ona se vratila i ispričala da je ispred prodavnice onaj "teniser" i da hoće da je vodi da joj kupi picu. Ona je na to odgovorila da ne može dok ne pita mamu i tatu, na šta je on odbrusio "ne smeš da ih pitaš ništa" - priča ova žena.

Gordana je ispričala da je nakon toga beli automobil prolazio oko 20 puta za nekoliko minuta gore-dole uskom ulicom, a majka dodaje da je mislila da deca uče vožnju. Međutim, nije prošlo mnogo i ona je opet poslala dete u prodavnicu, kada se i dogodio incident.

U ČEMU JE TVOJ PROBLEM?

- Uspela sam da je istrgnem iz njegovih ruku i pitam ga u čemu je njegov problem. Međutim, on je tada krenuo da me psuje, vređa i unosi mi se u lice. Upalio je auto i krenuo u rikverc, a zatim je krenuo kolima na mene. Tada sam pozvala policiju, a ćerki koja je potrčala za mnom rekla da beži u prodavnicu. Međutim, taj manijak je izašao iz kola i krenuo za njom, pa su je radnice zatvorile u magacin - priča ova žena.

Ljubomir je ušao u prodavnicu i počeo da maltretira radnice govoreći im da će "da progovore engleski i da će im pokazati kako se ispituje na poligrafu".

Policija jedva obuzdala Ljubomira P, Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Međutim, drama se tu nije završila. Ljubomir je pošto su ga policajci uhvatili, počeo da se opire, pa je glavom udario u grudi oca devojčice.

- On je šutirao policajce, cimao se i gurao ih. Kada su ga oborili na zemlju, on je udarao svojom glavom o beton i govorio "Razvalite mi glavu, 'ajde". Počeo je da preti da će dovesti neku svoju ekipu, da ćemo videti svi mi. Jedva su ga obuzdali i odvezli - kaže Gordana M.

- Taj čovek ne sme da se pojavi više na ulici. Ko zna šta bi uradio mom detetu da ga nismo zaustavili - uplašena je ova majka.

Daljinac

(J.Vučić/I. Vlajković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • majka i baka

    4. maj 2018 | 23:04

    ulica mala svi se znaju isto kao nasa ulica.cini mi se da nigde nema toliko device kao u nasoj ulici ali svi u dvoristu igraju se .kako godinu dana dete dobijalo slatkise i majka je to znala a da nije se zapitala zasto ?

  • Pajo

    4. maj 2018 | 23:04

    Prvo majka kaze nije cudmo sto joj kupuje slatkise jer i ona kupuje drugoj deci,a tri redaka posle rekla je cerki sta on tebi ima da kupuje slatkise. Auuu

  • Marijana Bakov

    5. maj 2018 | 12:36

    A u nekim medijima pise da je on otac dvoje dece.Ako je ova prica tacna,onda bi centar za socijalni rad trebao po hitnom postupku da proveri da nije I svoju decu ne daj Boze zlostavljao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA