≫ 

Narko diler Milija Šiptar pao u Austriji, a Lazarevčani godinama lepe njegove slike po gradu i optužuju ga da ubija ljude (FOTO)

"Mnoge je porodice zavio u crno", kako tvrde iz udruženja "Sveti Sava"

  • 11

Milija Vukićević (36) navodno je uhapšen u Austriji, kada je policija kod njega pronašla veliku količinu heroina. Priveden je pod sumnjom da je proizvodio i dilovao drogu. Udruženje građana "Sveti Sava" iz Lazarevca je već nekoliko godina upozoravalo na ovog dilera, koji se, kako oni tvrde, već 18 godina bavi dilovanjem droge.

5 godina su Lazarevčani molili za hapšenje dilera koji je upropastio mnoge živote: "Išao je na sahrane svojih žrtava i izjavljivao saučešće porodici" (FOTO)

- Milija je jedan od glavnih za distribuciju heroina i kokaina, vlasnik je jedne firme i više luksuznih vozila, a iz hobija se bavi uzgojem skupih pasa. Sve je to paravan za njegove prljave poslove. Inače, ime Šiptar je dobio zato što se hvali da drogu kupuje direktno od Šiptara. Od njegove droge umrlo je više ljudi u Lazarevcu i drugim gradovima Srbije - rekli su iz Udruženja.

Kako navode, ovo je treći put da policija hapsi Šiptara.

- Nadamo se da će ovog puta definitivno završiti na dugogodišnjoj robiji, jer je do sada uvek uspevao da izbegne zatvor. Njegovi poslušnici prihvatali su krivično delo na sebe - napisali su na zvaničnoj stranici Udruženja.

Članovi Udruženja Građana Sveti Sava su pre tri godine izlepili po čitavom gradu plakate sa likom Milije Vukićevića - Šiptara.

- Milija Šiptar se bavi dilovanjem heroina preko 18 godina i do sada nije hapšen. Akcija lepljenja plakata će biti nastavljena sve dok se taj ološ i monstrum ne nađe iza rešetaka, gde mu je mesto! Prema poslednjim podacima on upravo skida pomenute plakate po gradu - objavili su oni tada.

Printskrin/Udruženje Sveti Sava

Ovo je još jedno veliko hapšenje od početka godine.

Podsećamo, pre tri meseca uhapšen je i Ivan Pajić zbog sumnje da je proizvodio i dilovao drogu. U poslednjih pet godina bio je prvi na svakom spisku dilera koja je objavljivalo Udruženje Građana Sveti Sava.

USPEO DA POCEPA PREKO 4.000 POSTERA 

Pre tri godine po ulicama Lazarevca, u gluvo doba noći, vladala je mrtva trka između članova Udruženja "Sveti Sava" i navodnog dilera droge Milije Vukićevića (36) iz ovog grada! Dok su aktivisti "Svetog Save" pod okriljem mraka, po gradu lepili njegovu sliku, diler im je bio za petama i do zore je uspeo da skine i pocepa svih 4.000 postera sa njegovom fotografijom i podacima.

- Pouzdano znamo da se čak najbolji drug Milije svojevremeno "overio" upravo heroinom koji je od njega nabavio, a za tu tragediju diler nikad nije odgovarao - kažu u "Svetom Savi".

Milija Vukićević Foto: Facebook

Noć lepljenja plakata sa Milijinim likom  bila je izuzetno napeta. Aktivisti udruženja bili su, kako kažu, svesni potencijalne opasnosti u slučaju bliskog susreta sa dilerom.

- U nekoliko navrata našli smo se oči u oči sa Milijom, koji je automobilom patrolirao, pratio na kojim mestima lepimo plakate, da bi kasnije išao da ih skida. Sem pogleda koji je kiptio od mržnje, diler se nije usudio da nešto kaže ili da nasrne. Samo bi nakratko zastao kolima, a onda se izgubio u mraku lazarevačkih ulica - kažu iz Udruženja.

Ne postoji zvanično saopštenje u kom se navodi da je Milija Vukićević zaista uhapšen u Astriji. Celi tekst zasniva na saznanjima Udruženja "Sveti Sava".

Kontaktirali smo našu policiju, ali oni nemaju informacije o ovom slučaju. Kako navode, hapšenje se nije dogodilo u Srbiji, pa zbog toga nemaju saznanja.

(K.B)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dex

    15. jun 2018 | 20:11

    Nemoguće da za 18 god. ne napravi ni jednu grešku...ima zaštitu

  • ...

    15. jun 2018 | 18:17

    Zato što u Austriji nema partijski zaštićenih krimosa i finansijera, a poznanstvo policije i kriminalaca se završava jedino na ovaj način...!

  • Voja

    15. jun 2018 | 18:18

    Policija ga cuva garant korumpirana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA